Clinutren junior recenzije

Enteralna prehrambena mješavina.

Pregledi liječnika Clinutren Junior

Svi liječnici su stručnjaci naše službe. Liječnici su provjeravali dokumente.

Clinutren Junior

Clinutren Junior je mješavina za enteralnu sondu ili neovisnu oralnu primjenu, nadoknađujući energetski deficit u tijelu, nadoknađujući nedostatak makro- i mikronutrijenata, nadoknađujući deficit proteina, masti i ugljikohidrata, nadoknađujući nedostatak vitamina.

Clinutren Junior je razvijen uzimajući u obzir znanstvena istraživanja, stvorena posebno za djecu od 1 godine do 10 godina, i može se koristiti kao dodatak uobičajenoj hrani ili kao glavni izvor hranjivih tvari u enteralnoj prehrani sonde.

Proteinska komponenta predstavljena je mješavinom kazeina i proteina surutke koji se lako razgrađuju i apsorbiraju u probavnom traktu, što osigurava potrebnu razinu esencijalnih aminokiselina.

Masna komponenta zastupljena je zasićenim trigliceridima srednjeg lanca (SCT), uljanom repicom i kukuruznim uljem. Trigliceridi srednjeg lanca čine 25% masti u smjesi i omogućuju brz i lak unos energije. Esencijalne masne kiseline čine 7,9% ukupne gustoće energije smjese. Omjer omega-6: omega-3 je 4: 1.

Ugljikohidratna komponenta uglavnom je predstavljena maltodekstrinom za održavanje niske osmolarnosti. Bez laktoze i bez glutena (.).

1500 ml gotove smjese osigurava preporučeni dnevni unos esencijalnih vitamina, makro- i mikronutrijenata. Međutim, pojedinačna potrošnja mora se izračunati..

Retinol (vitamin A) sudjeluje u stvaranju vizualnih pigmenata, osigurava rad epitelnih stanica kože i sluznice očiju, dišnih, mokraćnih i gastrointestinalnog trakta. Sudjeluje u procesima peroksidacije lipida, neophodno je za izgradnju epitelnih tkiva.

Kokalkalciferol (vitamin D3) regulira metabolizam kalcija i fosfora u tijelu, uključen je u mineralizaciju kostiju.

Tokoferol (vitamin E) uključen je u procese tkivnog disanja i metabolizma proteina, masti i ugljikohidrata. Ima antioksidacijska svojstva, inhibira oksidaciju nezasićenih masnih kiselina i sprječava stvaranje peroksida. Iaktivira slobodne radikale koji iniciraju oksidaciju membranskih lipida. Sudjeluje u stvaranju međućelijskih tvari, kolagena i elastičnih vlakana. Štiti hormone od oksidacije, usporava proces starenja tjelesnih tkiva.

Menadione (vitamin K) potiče sintezu protrombina, prokonvertina i drugih faktora koagulacije krvi u jetri. Potiče sintezu ATP-a, kreatin fosfata. To je komponenta biološke membrane.

Askorbinska kiselina (vitamin C) sudjeluje u redoks procesima, osigurava sintezu kolagena, sudjeluje u stvaranju mukopolisaharida vezivnog tkiva, metabolizmu folne kiseline i željeza, kao i u sintezi kortikosteroida, metabolizmu tirozina. Potiče zarastanje rana.

Tiamin (vitamin B1) koenzim je dekarboksilaze. Bitan za razmjenu acetilkolina, uključen je u metabolizam ugljikohidrata.

Riboflavin (vitamin B2) je katalizator staničnog disanja i vizualne percepcije; igra važnu ulogu u stvaranju DNK, doprinosi procesu regeneracije tkiva (uključujući stanice kože). Esencijalno za rast tijela.

Pantotenska kiselina (vitamin B5) sudjeluje u stvaranju koenzima A i igra važnu ulogu u procesu acetilacije i oksidacije ugljikohidrata i masti.

Piridoksin (vitamin B6) kao koenzim sudjeluje u metabolizmu aminokiselina i proteina, u sintezi neurotransmitera.

Folna kiselina (vitamin Bc) neophodna je za normalno stvaranje krvi. On igra važnu ulogu u metabolizmu proteina, u procesima rasta i razvoja, karakteriziran velikom brzinom sinteze proteina i nukleinskih kiselina.

Cijanokobalamin (vitamin B12) zajedno s folnom kiselinom sudjeluje u sintezi nukleotida; potreban za hematopoezu, stvaranje epitelnih stanica, mijelin; za rast i regeneraciju tkiva.

Niacin (vitamin PP), kao dio redoks enzima, sudjeluje u regulaciji staničnog disanja, oslobađanju energije iz ugljikohidrata i masti; uključen u metabolizam proteina. Utječe na eritropoezu, usporava koagulaciju krvi i povećava njenu fibrinolitičku aktivnost.

Biotin (vitamin H) je ključan za metaboličke procese kože..

Kolin je sastavni dio lecitina i sfingomijelina, biosintetskog prekursora acetilkolina.

Taurin pomaže poboljšati energetske procese. Igra važnu ulogu u metabolizmu masti, dio je uparenih žučnih kiselina, potiče emulgiranje masti u crijevima.

Karnitin uzrokuje poboljšanje apetita, ubrzani rast, debljanje.

Natrij je glavni ion koji sudjeluje u transportu vode, glukoze u krvi, mišićnoj kontrakciji.

Kalij regulira unutarćelijski metabolizam, razmjenu vode i soli; podržava osmotski tlak i acidobaznu ravnotežu u tijelu; sudjeluje u procesima živčanih impulsa; igra važnu ulogu u metabolizmu i funkciji mišića, uključujući miokarda.

Magnezij je kofaktor mnogih enzimskih reakcija. To je antagonist kalcija u procesu stimulacije mišića. Sudjeluje u proizvodnji energije, oksidaciji masnih kiselina, aktiviranju aminokiselina, izgradnji proteina, metabolizmu glukoze.

Kalcij je potreban za stvaranje koštanog tkiva i zuba; doprinosi normalnoj zgrušavanju krvi; sudjeluje u procesima kontraktilnosti mišića; osigurava acidobazno stanje tijela; smanjuje propusnost zidova krvnih žila; aktivira neke enzime. Ima protuupalno, antistresno, desenzibilizujuće, antialergijsko djelovanje.

Željezo je uključeno u eritropoezu, a kao dio hemoglobina omogućava transport kisika tkivima.

Bakar je uključen u tkivno disanje, hematopoezu i imunološke reakcije..

Cink je uključen u metabolizam nukleinskih kiselina, proteina, masti, ugljikohidrata, masnih kiselina, kao i u metabolizmu hormona (uključujući genitalne); poboljšava rad središnjeg živčanog sustava.

Mangan je potreban za metabolizam lipida, izgradnju koštanog i vezivnog tkiva, sintezu kolesterola i nukleotida; uključen u disanje tkiva.

Jod je uključen u funkcioniranje štitnjače, osiguravajući stvaranje njegovih hormona - tiroksina i trijodtironina.

Molibden je dio mnogih enzima, uključen je u redoks reakcije i metaboličke procese..

Selen potiče imunološki sustav. To je antioksidans koji doprinosi normalnom razvoju stanica. Suprotstavlja poremećaju kromosoma.

Krom sudjeluje u regulaciji glukoze u krvi, ima inzulinski učinak.

Djelovanje lijeka Klinutren Junior je kombinirano djelovanje njegovih komponenata.

Nestle nauka o zdravlju

Nestle Health Science Resource® Optimum i Clinutren® Junior mješavine - sveobuhvatna, svenamjenska uravnotežena prehrana.

Resource® Optimum smjesa osigurati će poboljšane obrambene mehanizme tijekom razdoblja bolesti, koristi se za prevenciju i ispravljanje pothranjenosti u prije i postoperativnom razdoblju, kao dodatnu prehranu protiv anemije, s povećanom tjelesnom aktivnošću.

Clinutren® Junior mix je specijalizirano jelo za djecu od 1 godine do 10 godina. Potiče rad obrambenih mehanizama tijela tijekom razdoblja prehlade i aktivnog rasta. Posebna mješavina pro - i prebiotika potiče pravilnu probavu i prirodno jačanje imunološkog sustava.

Nove recenzije

Pomoć: odaberite sve - Ctrl + A, kopirajte - Ctrl + C, zalijepite - Ctrl + V.

molim te reci mi klinutren i peptamen

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste korisnik povjerenja. Kako postati povjerenje.

Jer tema je arhivska.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste pouzdan korisnik (telefon nije potvrđen). Naznačite i potvrdite telefon. Povjerenje detalja.

Jer tema je arhivska.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste pouzdan korisnik (telefon nije potvrđen). Naznačite i potvrdite telefon. Povjerenje detalja.

Jer tema je arhivska.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste pouzdan korisnik (telefon nije potvrđen). Naznačite i potvrdite telefon. Povjerenje detalja.

Jer tema je arhivska.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste pouzdan korisnik (telefon nije potvrđen). Naznačite i potvrdite telefon. Povjerenje detalja.

Jer tema je arhivska.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste pouzdan korisnik (telefon nije potvrđen). Naznačite i potvrdite telefon. Povjerenje detalja.

Jer tema je arhivska.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste pouzdan korisnik (telefon nije potvrđen). Naznačite i potvrdite telefon. Povjerenje detalja.

Jer tema je arhivska.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste pouzdan korisnik (telefon nije potvrđen). Naznačite i potvrdite telefon. Povjerenje detalja.

Jer tema je arhivska.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste pouzdan korisnik (telefon nije potvrđen). Naznačite i potvrdite telefon. Povjerenje detalja.

Jer tema je arhivska.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste pouzdan korisnik (telefon nije potvrđen). Naznačite i potvrdite telefon. Povjerenje detalja.

Jer tema je arhivska.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste pouzdan korisnik (telefon nije potvrđen). Naznačite i potvrdite telefon. Povjerenje detalja.

Jer tema je arhivska.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste pouzdan korisnik (telefon nije potvrđen). Naznačite i potvrdite telefon. Povjerenje detalja.

Jer tema je arhivska.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste pouzdan korisnik (telefon nije potvrđen). Naznačite i potvrdite telefon. Povjerenje detalja.

Jer tema je arhivska.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste pouzdan korisnik (telefon nije potvrđen). Naznačite i potvrdite telefon. Povjerenje detalja.

Jer tema je arhivska.

Jer Niste ulogirani. Ući.

Jer Niste pouzdan korisnik (telefon nije potvrđen). Naznačite i potvrdite telefon. Povjerenje detalja.

Jer tema je arhivska.

Oglasi na NN.RU - Za djecu

Pješčana kutija Izrađujemo prilagođenu vreću s pijeskom s poklopcem i klupama. Trgovine radi praktičnosti igre, prekrivač će zaštititi od nepozvanih gostiju (pasa.
Cijena: 4 900 rub.

Ljuljačka za djecu Izradimo po mjeri ljuljačke za djecu. Za dvoje djece. Ekološki materijal, čvrsto drvo. Napravit ćemo bilo koji oblik, boju i.
Cijena: 4 900 rub.

Pogodan ruksak za djecu težine 5-13 kg. 2 mogućnosti za položaj djeteta: lice i leđa roditelju.Održavajući ovratnik i ukočen.
Cijena: 1 500 rub.

Prodajem krevet na potkrovlju „Baby“ proizvođača Yaroff u dobrom stanju. Izvlačivi stol s malom policom za knjige.
Cijena: 9 000 rub.

Kako koristiti lijek Klinutren Junior?

Clinutren Junior je specijalizirana prehrambena formula koja se koristi za prehranu djece u dobi od 1 godine do 10 godina, a za osobe s bolestima gastrointestinalnog trakta i drugim patologijama koje se očituju u oslabljenoj probavi i gubitku težine.

Međunarodno vlasničko ime

Sredstva za hranu.

Klinutren Junior - specijalizirana prehrambena formula koja se koristi za prehranu djece od 1 godine do 10 godina.

Otpustite oblike i sastav

Smjese za oralnu i enteralnu prehranu. Sastav pripravka: vitamini A, E, B1, B2 i B6, vitamin D. Mineralni elementi: karnitin, natrij, kloridi, magnezij, bakar i željezo, cink i bakar, selen i krom. Masti uključene u sastav su ekstrakti iz kukuruznog ulja, triglicerida i uljane repice, proteini su predstavljeni kazeinima i proteinima surutke.

Među ugljikohidratima smjese nema laktoze i glutena, tako da ih ljudi s prirođenom netolerancijom na te tvari mogu lako podnijeti.

farmakološki učinak

Nadoknađuje nedostatak makro- i mikroelemenata, proteina, energetskih supstrata u tijelu. Proizvod je siguran i učinkovit. Svaki element ima svoj farmakološki učinak:

  1. Vitamin A doprinosi pravilnom stvaranju pigmenata u vidnim organima, podupire rad epitelnih stanica u sluznici očiju, organima dišnog i mokraćnog sustava. Sudjeluje aktivno i regulira stvaranje epitelnih stanica, oksidaciju lipida.
  2. Vitamin K aktivira sintezu protrombina, prokonvertina i drugih tvari koje utječu na zgrušavanje krvi.
  3. Vitamin C podržava redoks proces, sintetizira kolagen.
  4. Vitamin D podržava metabolizam kalcija, odgovoran je za mineralizaciju kostiju.
  5. Vitamin B ima ključnu ulogu u metabolizmu acetilkolina.
  6. Vitamin E poboljšava disanje u mekim tkivima, podržava metabolizam lipida, ugljikohidrata i proteina. Ima antioksidativni učinak, inhibira procese oksidacije masti. Sudjeluje u stvaranju prostora između stanica, aktivira proizvodnju kolagenih vlakana, povećavajući elastičnost mišićnih vlakana.
  7. Cijanokobalamin u kombinaciji s folnom kiselinom podržava proces sinteze nukleotida.
  8. Taurin obnavlja rezerve energije, podržava proces metabolizma masti.
  9. Niacin regulira stanično disanje, pokreće oslobađanje energije iz masti i ugljikohidrata.
  10. Pantotenska kiselina odgovorna je za stvaranje dovoljne količine koenzima A. Bez ovog elementa proces oksidacije ugljikohidrata i masti nije moguć..
  11. Folna kiselina sudjeluje u hematopoezi, metabolizmu proteina. Omogućuje normalan fizički razvoj.
  12. Biotin je odgovoran za metaboličke procese u koži.
  13. Karnitin poboljšava apetit, ubrzava proces rasta i svojim nedostatkom pridonosi debljanju djece i adolescenata.
  14. Kalij je odgovoran za unutarćelijski metabolizam, sudjeluje u osmotskom disanju. Ovo je jedan od najvažnijih elemenata potrebnih za metabolizam mišićnih vlakana i mekih tkiva tijela..
  15. Riboflavin obnavlja i normalizira proces disanja u stanicama, važan je za formiranje DNA lanca i normalizira proces stanične regeneracije. Izravno uključen u rast.
  16. Magnezij je kalcijev antagonist neophodan za pobuđivanje mišićnih vlakana. Sudjeluje u aktivaciji aminokiselina.
  17. Kalcij formira koštano tkivo, odgovoran je za proces zgrušavanja krvi, jača krvne žile. Ima širok spektar djelovanja: ublažava upalne procese, opušta središnji živčani sustav, uklanja alergijske reakcije.
  18. Željezo je odgovorno za transport kisika do mekih tkiva..
  19. Mangan - važan element u metabolizmu lipida, sudjeluje u stvaranju koštanog tkiva, podržava disanje mekih tkiva.
  20. Jod je neophodan za normalno stvaranje i funkcioniranje štitne žlijezde, osigurava proces proizvodnje najvažnijih hormona - trijodtironina i tiroksina.
  21. Selen - antioksidans, sudjeluje u razvoju stanica, jača učinak na imunološki sustav.
  22. Bakar podržava disanje u mekim tkivima, sudjeluje u procesu hematopoeze i odgovoran je za imunološki odgovor..
  23. Krom regulira koncentraciju šećera u krvi, ima inzulinski spektar djelovanja.

Folna kiselina pruža normalan tjelesni razvoj.

Proizvod je mješavina kazeina koja pridonose zamjeni aminokiselina.

farmakokinetika

Proteini i masti koje čine tijelo lako su probavljivi za probavni trakt.

Indikacije za uporabu

Propisan je djeci i odraslima u sljedećim slučajevima:

  • pothranjenost;
  • loš apetit kod djeteta;
  • zaostajanje rasta;
  • niska tjelesna težina;
  • terapija malih adolescenata;
  • preoperativna priprema pacijenta;
  • rehabilitacija nakon operacija na probavnom sustavu;
  • bolesti srca;
  • cistična fibroza;
  • dijagnosticiran nedostatak vitamina;
  • neurološke bolesti;
  • onkološke bolesti;
  • odstupanja u radu bubrega;
  • slab imunološki sustav;
  • opsežne ozljede;
  • opekline.

Smjesa Nestle Clinutren Junior 400 g s 1 god

Cijene u internetskoj trgovini mogu se razlikovati od cijena u maloprodajnim trgovinama.

Svi proizvodi marke Nestle

O proizvodu

Clinutren Junior (Clinutren Junior) - mješavina za uravnoteženu prehranu djece od 1 do 10 godina. Pomaže djetetu tijekom razdoblja bolesti i oporavka nakon bolesti, ozljede i operacije, kao i tijekom razdoblja aktivnog rasta i povećanog mentalnog i fizičkog stresa, usporavanja rasta, male tjelesne težine, neuhranjenosti ili rizika od njegovog razvoja.

  • Jedinstveni omjer sastava proteina (50% kazeina i 50% proteina surutke) pruža optimalnu količinu esencijalnih aminokiselina potrebnih u procesu rasta i razvoja djeteta.
  • Sadrži 14 vitalnih vitamina, 15 minerala i omega-3, kao i holin, taurin, karnitin.
  • Sadrži posebnu mješavinu prebiotika i probiotika koji pomažu u normalizaciji probave i prirodnom jačanju imunološkog sustava.
  • Jedinstveni sastav proizvoda omogućit će djetetu brže oporavak, ojačati imunitet, zaštititi i poboljšati rad crijeva za vrijeme i nakon uzimanja antibiotika.

Tema: Modularna i enteralna prehrana

Opcije teme
Prikaz
  • Linearni pogled
  • Kombinirani prikaz
  • Pogled na drvo

moj broj telefona je 8 (960) 277-40-40. nestajati
Živim u regiji Leningad.
Često putujem u Sankt Peterburg. Nazovite za razmjenu iskustva..

Pa, počeo sam dobivati ​​na težini u tjedan dana 1,5 kg, ako ne za rakove štapiće i komad sira. sve bi zujalo. Modulin se uveče izvukao iz pogoršanja i sljedeći dan dao život. S njim je posjet bijelom kamenu smanjen i do 4 puta. ali meteorizam u večernjim satima. Sve sam kupio do kraja siječnja, odlučio sam sjediti samo na njemu! Mislim da će doći do remisije :))

NEMA POMOĆI TAKOČNO 1 GODINA.

Pozdrav, imam ovo pitanje. Moje dijete ima 3 godine 6 mjeseci. Još uvijek nemamo refleks žvakanja, tj. Jedemo samo tekuću mljevenu hranu u mikseru i dječje žitarice. Prije, do 2 godine, dno dječjih žitarica dobivalo je na manje težine, a sada je taj dio koji je prethodno bio nedostatan, nemoguće povećati, nije baš privlačan, kao i podhranjenost, također je podcijenjena, jer jedemo strogo prema režimu i satno 4 puta na dan, 250 grama kaše, juhe ili dječjeg jogurta. Ali mi već godinu dana ne dobijamo na težini, naprotiv, imam 600 grama. Želim probati junior klinutren ili optimalni klinutren dodati prehrani. Molim vas objasnite razliku između ove dvije smjese i je li to u našem slučaju optimalno, odjednom ne mogu dobiti spoj.

Clinutren Junior mix (od 1 godine do 10 godina) 400 g - recenzije vlasnika

Prije kupnje bilo kojeg proizvoda, u ovom slučaju Clinutren Junior Mix (c od 1 godine do 10 godina) 400 g, bolje je prvo pročitati recenzije o njemu. Pogledajte što drugi vlasnici kažu o Clinutren Junior Miksesu (od 1 godine do 10 godina) 400 g, odlučite se i kupite.

Ako još niste spremni za kupnju, pogledajte specifikacije, pročitajte cijene ili pročitajte raspravu.

Sve recenzije

Ocjena: 5 - Pregled: 4489307 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Komentar: Ukusno, korisno.

Ocjena: 5 - Pregled: 4489306 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Pluse: počelo je piti godinu dana sa 100 ml, dijete je težilo 7500g
Sada 1 godina i 7 mjeseci dijete teži 9500 g (pijemo samo noću: od 150 ml do 300 ml dnevno)
Konačno nam je pomoglo da dobijemo težinu. Iako još uvijek izgleda vrlo tanko, ali barem bliže donjoj granici težine.

Minusi: Premalo slatkog okusa, po mom mišljenju. Ali dijete pije s užitkom.

Ocjena: 5 - Pregled: 4489305 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Pluse: Okus, sastav, nema alergija

Komentar: Uravnotežena prehrana, nezamjenjiv pomoćnik kada trebate podržati djetetovo tijelo, hvala. Jako sam zadovoljan ovim proizvodom.!

Ocjena: 5 - Pregled: 4269514 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Pluse: ukusno, djeca stvarno vole.

Minusi: cijena ugrize.

Ocjena: 5 - Pregled: 4269513 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Pluse: puno nam je pomoglo.

Minusi: brzo se završava.

Ocjena: 5 - Pregled: 4269512 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Prednosti: Ukusno, zdravo, sadrži potrebne elemente za rast i razvoj rastućeg organizma

Nedostaci: cijene ugriza nemaju sve trgovine

Komentar: Sin malog dječaka, vitak i vitak, s poteškoćama je dobijao na težini. Od godine, po savjetu gastroenterologa, odlučili su isprobati ovu smjesu. Prije toga nisu se bavili bocama i mješavinama. Ali sin je s užitkom popio prvu porciju. Alergije se nisu pojavile, također i želučani problemi. Počeli su tiho dobivati ​​na težini, naravno, nisu se pretvorili u plišani bootuz. Međutim, s ovom smjesom siguran sam da nije gladan. Nisam jeo dok jedem, jesti ću ga s mješavinom.
Maltodekstrin je neugodno u sastavu, ali sveukupni dojmovi su dobri, ima okus poput rastopljenog sladoleda

Ocjena: 5 - Pregled: 3749629 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Komentar: Moja kćer jako se svidjela smjesi. Nisam to ni očekivao. Kupljeno kao dodatak prehrani. Ona je moja mala.

Ocjena: 5 - Pregled: 3730986 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Komentar: Imam dijete s cerebralnom paralizom i problemi s tom dijagnozom, već godinu dana pa svakoga dana za doručkom ili tijekom dana kada pijemo ovu smjesu, počeo dobivati ​​na težini. Mi smo na dijeti bez glutena i ova mješavina samo pomaže nadoknaditi nedostatak minerala i vitamina.

Ocjena: 5 - Pregled: 3730985 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Komentar: Nakon rođenja djeteta, čak su i u bolnici naišli na problem odabira mješavine. Budući da smo 3 tjedna ležali s novorođenčadi, uspjeli smo isprobati više njih, isprva su bili Nutrilon, Friso, Cabrita, Nan, Similak i Hipp. U početku se dijete apsorbira, ali onda su se počeli razni problemi: probava, regurgitacija, zatvor, loše debljanje. Napokon, Humana bifidus i Humana došli su do nas hipoalergeni. Na njemu smo bili do 1 godine i 2 mjeseca, a onda se nakon cijepljenja pojavio osip i crijevni poremećaj, a pedijatri su preporučili promjenu prehrane. Zaustavili smo se u švicarskoj smjesi Klinutren Junior. Treba odmah napomenuti da nam je iz ljekarne odmah rekao da je to terapeutska mješavina za djecu koja su na probnoj prehrani i drugima koja su nam ponudila, ali pronašli smo podatke koje zdrava djeca mogu uzimati. Ovo je prilagođena smjesa, preporučuje se djeci nakon godinu dana. Sadrži probavljeni protein i kazein, pa se obično dobro apsorbira i najčešće koristi kao terapijsku enteralnu prehranu. Djetetu se svidio okus mješavine, nije zatvarajući, kao neki drugi. Također, praktički nema ovog kemijskog mirisa, već lagano lagana vanilija. U početku smo počeli koristiti po 100 ml kako bismo vidjeli kako će dijete imati stolicu. Sve je bilo u redu, moja je kći jela s užitkom i tražila suplemente. Nakon 3 dana, pojeli smo 2 puta dnevno uobičajenu količinu. Već smo 8 mjeseci na miksu Klinutren Junior. Tijekom aplikacije mogu reći da je mješavina dobra, i odmah nam je došla, nije bilo alergijskih manifestacija: nema osipa, nema crvenila, iako imamo atopijski dermatitis i pedijatrijskog dermatologa i alergologa vidimo od 3 mjeseca, dijete raste i dobro se snalazi težina, vesela i okretna, nemamo problema sa stolicom. Sastav mješavine je potpuno uravnotežen u svim vitaminima i mineralima potrebnim djetetu starijim od godinu dana, ne sadrži laktozu i gluten. Klinutren Junior mješavina je niskokalorična, ali se u potpunosti upija i dijete dobiva sve što mu je potrebno za puni rast. Proizvodom sam u potpunosti zadovoljan. Preporučam upotrebu za djecu stariju od godine dana.

Ocjena: 5 - Pregled: 3730984 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Komentar: Dobar dan svima. Želim razgovarati o našem upoznavanju s mješavinom Clinutren Junior. Sastanak je održan ne tako davno, u jesen 2017. godine. Dali su nam ulaznicu u vrtić i dok smo prošli fizički pregled, lokalni pedijatar mi je savjetovao da isprobam ovu smjesu. To je bilo motivirano našim čestim bolovima i potrebom za dodatnom zaštitom od bolesti tijekom razdoblja adaptacije u vrtiću. Nakon što sam detaljnije pregledao ovu smjesu, odlučio sam je kupiti i nisam požalio. Dobar, uravnotežen sastav sadrži bjelančevine, vitamine, minerale, kao i korisne bifidobakterije i laktobacile. Uz to, sadrži dijetalna vlakna za normalizaciju rada crijeva. Sve je to za nas vrlo važno i potrebno, jer pored smanjenog imuniteta, moja kćer jede povrće vrlo slabo i imala je problema sa stolicom i nedostatkom vitamina. Prikladno i vrlo informativno pakiranje, mjerna žlica, uski poklopac. Smjesu je lako čuvati i uzgajati. Sve informacije o načinu primjene navedene su na pakiranju. Svidio mi se sustav za skladištenje žlica, bez dodira sa smjesom tijekom skladištenja i ekstrakcije radi pripreme napitka. Počeli smo ga piti s malom količinom, postepeno smo ga doveli do volumena čaše, 250 ml. Pripremam napitak srednje kalorične količine, jer nema problema s debljanjem. Po ukusu je malo vanilije, podsjeća na koktel. Kći pije s užitkom, često traži suplemente. Sada mješavinu pijemo ujutro ispred vrtića i navečer, nakon šetnje. Moja kćerka se manje razboljela, postala je aktivnija, poboljšao se imunitet. Prestali su se brinuti zbog problema s crijevima, a stolica se poboljšala. Primijetio sam i da je kćer emocionalno postala smirenija, nije bilo nervoznih rafala i spavanje je bilo normalno. Alergijske manifestacije tijekom upotrebe nisu primijećene. Vrlo zdrav i ukusan miks. Sada se ne bojim za zdravlje svog voljenog djeteta, jer je ona pod pouzdanom zaštitom Clinutrena! I sa zadovoljstvom preporučujem Clinutren svojim mamama prijateljicama.

Ocjena: 5 - Pregled: 3730983 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Komentar: Pozdrav! Kao i mnogi roditelji, i ja sam imao situaciju da je dijete počelo jesti vrlo loše tijekom bolesti. U takvim se trenucima čini da je postao malo dijete. Dugo smo bili bolesni, skoro tjedan i pol imali smo temperaturu, bili smo nestašni, obrazac spavanja se poremetio i počeli smo slabo jesti. Otprilike tjedan dana kasnije počeo sam tražiti rješenje i jedna djevojka iz mog grada iz grupe VK razgovarala je o mješavini Clinutren Junior. Tri dana kasnije odlučila sam se kupiti i jako sam zadovoljna ovom odlukom. Vrlo hranljiva mješavina, možete vidjeti kako dijete oživljava pred mojim očima, budi se zanimanje za igre i slično. U slučaju da je vaše dijete alergično, imajte na umu da u sastavu ima mlijeka, ali nema glutena. U suhom obliku izgleda kao obična dobra mliječna smjesa, vidljive su sitne granule. Ima svijetlo bež boju. Jako mi se sviđa sastav, posebno vitamini, riblje ulje, bifido i laktobacili koji su vam potrebni ako nemate drugih unosa u dječje tijelo. Velika i široka žlica koja je dolazila u kompletu bila je u početku neobična, treći dan sam se navikla. U tjedan dana uzeli smo dva paketa po 400 grama. Razrijeđena mješavina ima okus poput vanilino čudo mlijeka, samo su okus i miris manje slatki. U dosljednost također nema pritužbi. Hranjiva i ne tako gusta da vam treba žlica. Reakcija tijela je normalna, savršeno rješava probleme probavnog sustava. Promjene u tijelu nisu primijećene, možda i ne bi trebale biti tako kratko vrijeme. Dajem samo 4 tjedna, možda je potrebno više vremena tako da dođe do pomaka u ovom smjeru. Da zaključim, preporučujem detaljniji pregled i isprobavanje ovog proizvoda za roditelje male djece koja su oboljela od nečeg ozbiljnog i kojima je potrebna intervencija antibiotika, jer ima izvrsne hranjive i obnavljaju ukupna tjelesna svojstva, prikladnu konzistenciju. U osnovi tekuća hrana. Vaša beba neće ni primijetiti da ga pokušavaju nahraniti više nego što želi. Možete jesti sami, na primjer, tijekom rehabilitacije nakon operacije ili ozbiljne bolesti. Možete uzgajati dječju formulu ili kupiti gotove.

Ocjena: 5 - Pregled: 3730982 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Komentar: Ova je smjesa počela periodično kupovati nakon godine djeteta, slučajno je naišla na staklenku u trgovini, pročitala sastav i svojstva i kako je moja majka odobrila. Svidio mi se širok raspon aplikacija i dob, možete piti barem do 10 godina; vrlo dobar sastav, tu su i probiotici, i vitamini, i minerali; ovo je zaista hranljiva dijeta koja će odgovarati odrasloj osobi. Prikladno mi je hraniti dijete ovom smjesom kada nije moguće u potpunosti jesti, npr. Na putu. Sada je dijete staro godinu i pol i počelo je nevoljko piti svoju uobičajenu smjesu, a i dalje liječi Clinutren Junior i uživa u pijenju, tako da smo u potpunosti prešli na ovaj proizvod. Dajem mu smjesu ujutro kad se probudi i prije spavanja, jedino što radim je nepotpuna porcija dok ne pijem, ali za ostalo sam zadovoljan; piće ima ugodan nekemijski miris vanilije, lako se razrjeđuje, čak i ako dijete nije završilo s pićem, možete ga staviti u hladnjak i popiti kasnije, čuva se u hladnjaku 12 sati, na sobnoj temperaturi (do 25 stupnjeva) 4 sata. Iz ovog napitka nema alergijskih reakcija i probavnih tegoba, ali za mene je to glavni pokazatelj kvalitete proizvoda. Osim toga, Clinutren Junior ima vrlo cool banke, koje se potom mogu koristiti na farmi ili za igre. Ja i dijete smo 100% zadovoljni proizvodom i definitivno ga preporučamo drugim majkama!

Ocjena: 5 - Pregled: 3730981 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Komentar: Počeli smo kupovati hranu za bebe Clinutren Junior nakon što je bebi bilo godinu i dva mjeseca. Davanje je započelo jačanje imuniteta djeteta, dobro, poput mnogih za poboljšanje apetita. Za početak, za takvu količinu hranjivih sastojaka i vitamina sadržanih u dječjoj hrani ovog proizvođača cijena je sasvim pristojna, jer na ambalaži, mislim, oni jednostavno ne pišu o dobrim posljedicama nakon upotrebe, a to je testirano u praksi. Da budemo iskreni, sami smo isprobali puno dječjih formula, ali Clinutren Junior nas također više voli. Okus je vanilija - mliječan, vrlo ugodan. Sinu radimo smjesu tri puta dnevno (ujutro, u podne, prije spavanja). Uzgajamo u određenim omjerima, za svako doba postoji potrebna porcija, ali u osnovi je to slučaj sa svim mješavinama. Uzgajamo u kuhanoj toploj vodi, a zatim dobro protresemo. Vrlo je dobro što se razrijeđena smjesa može čuvati još četiri sata na sobnoj temperaturi, a također smo je odnijeli na put. Dok pijemo iz boce, dobro, kako pijemo iz nje, želimo dati već iz šalice. I što je najvažnije, to se djetetu jako sviđa, čak su imali i malo iskustva: pred njega stavili dvije boce s dvije različite smjese, jedna od njih je naravno Clinutren Junior. I on je okusio oboje, ali ipak je više volio Clinutren Junior. Nakon otprilike šest mjeseci svog sina ćemo dati u vrtić, on će imati dvije godine. U početku će se, naravno, razboljeti, ali mi ćemo mu nastaviti davati ovu bebinu hranu za jačanje imuniteta. Nakon četiri mjeseca uzimanja ove hrane za bebe, apetit našeg sina se poboljšao i čak ću reći i više, počeo sam jesti povrće i voće, što prije nisam uočio, i naravno, na toj se poziciji probava poboljšala. Također se ojačao imunitet, manje je počeo hvatati prehladu i kašalj. Hrana za bebe doprinosi ne samo poboljšanju zdravlja djece, već i njihovom cjelokupnom razvoju. Ako proračun dopušta, toplo preporučujem redovito korištenje ove hrane za bebe - za uravnoteženi razvoj djeteta!

Ocjena: 5 - Pregled: 3730980 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Komentar: Moje dijete sada ima tri godine. Tijekom životnog razdoblja od jedne do dvije godine, bili smo suočeni s činjenicom da je sin polako dobivao na težini, imao je slab apetit i sve je to pridonijelo odgodi njegovog rasta, što nas je jako zabrinulo. Liječnik je savjetovao da se dijete hrani s mliječnom formulom Clinutren Junior, rekao je da ta hrana potiče pravilnu probavu, poboljšava apetit i, sukladno tome, potiče rast. Ono što jednostavno nismo pokušali, ali svi pokušaji nisu dali rezultata, i zato je bilo teško vjerovati da će nam upravo ti proizvodi pomoći u rješavanju problema. Ali odlučio sam slijediti savjet liječnika i kupio sam ovu smjesu. Bebu Clinutren Junior počeli smo postepeno uvoditi u svakodnevnu prehranu. Kako ne bi naštetili zdravlju svog sina, davali su ih u malim obrocima, jer nisu mogli predvidjeti kako će tijelo reagirati na ovu inovaciju. Postupno smo povećavali broj i na kraju smo došli do norme da dijete u njegovoj dobi može jesti. Nakon prvog tjedna hranjenja vidljiva su značajna poboljšanja u fizičkom stanju djeteta, on je postao aktivniji, pojavio se apetit, postupno se počeo oporavljati. Imao je problema sa stolicom, popraćen čestim zatvorima i, sukladno tome, bolovima u trbuhu. Sve je to uzrokovalo nelagodu i gađenje djetetove hrane, ali kad smo počeli piti ovaj koktel zdravlja primijetili smo pozitivan pomak, metabolički procesi u želucu počeli su se poboljšavati i sin je postao pokretniji i veseliji, konačno je počeo teći i razvijati se, što je svojstveno malom djeci. Sada se on u fizičkom i mentalnom razvoju ne razlikuje od druge djece. Jako nam je drago što nismo zanemarili savjet liječnika i kupili formulu za novorođenčad Clinutren Junior. Od ovog trenutka je počeo proces oporavka mog djeteta, mišići su ojačani, težina, visina se normalizirala, on je dostigao normu svih medicinskih pokazatelja punog razvoja za svoju dob. Mi smo, kao i svaki drugi roditelj, jako sretni, jer što bi moglo biti bolje kad je beba živa i zdrava. Nikada ne gubite nadu, glumite, pokušajte, a rezultat vas neće čekati.

Ocjena: 5 - Pregled: 3730979 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Komentar: Zbog problema s crijevnom mikroflorom, naša je kći morala "odvratiti" čitav proces unošenja komplementarne hrane u dobi od 1 godine i 4 mjeseca. kako bi ona uz blagu dijetu (brokula i heljda) dobila sve potrebne korisne tvari, jedan gastroenterolog savjetovao nam je Klinutren. kćeri se svidjelo, sada postupno smanjujemo dozu, jer uvodimo nove proizvode :)

Ocjena: 5 - Pregled: 3730978 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Komentar: Pozdrav. Prije nekoliko mjeseci supruga i ja smo odlučili kupiti hranu za bebe Clinutren Junior, po savjetu prijatelja. Jer supruga nije imala dovoljno vremena i mlijeka da stalno osigura hranu za naše dijete. U početku je dijete (1,6 godina) odbilo, ali nakon par dana počelo je odobravati u njegovom smjeru. Moja supruga bila je jako zabrinuta da bi dijete moglo razviti alergiju, ali nisu otkrili ništa slično u 2 mjeseca. Iako sam u početku bio sumnjičav prema toj ideji, jer nikad nisam čuo za ovu dijetu. Nakon što sam pročitao sastav i probao ga sam, ugodno sam se iznenadio da ova hrana nije samo zdrava, već i prilično ukusna. Moj sin je imao vrlo slab imunološki sustav, ali nakon kupnje ove smjese, čak je i lokalni liječnik primijetio poboljšanje imuniteta. Čitajući o ovoj smjesi na Internetu, shvatila sam da je to ono što mom djetetu treba. Sadrži optimalnu osmolarnost, mnogo pro- i prebiotika koji pomažu u održavanju probave i imuniteta, a za razliku od mnogih drugih namirnica, Nestle Clinutren Junior ne sadrži laktozu. Dijete se može sigurno odvezati od hrane. Tjedan dana nisu djetetu davali mješavinu, na što nije prošla nikakva reakcija. Smjesa nije izazvala ovisnosti kod sina, a ako vaše dijete ima alergijsku reakciju, uvijek možete odbiti jesti. U ovom trenutku, 18.04.2018. Nisu primijećene loše manifestacije ove smjese. Već polovica poznanika hrani ovu djecu ovim proizvodom i svi su zadovoljni, a hvale se da je dijete postajalo sve jače i energičnije. Usput, i kod djeteta smo primijetili promjene na pozitivan način. Pokušali su Clinutren Junior hraniti hranom prvi put krajem siječnja i početkom veljače i bili su vrlo iznenađeni kad je tjedan dana kasnije dijete to već pojelo s velikim zadovoljstvom. Trenutno sam pretražio cijeli Internet u potrazi za istom smjesom, ali u jeftinijem segmentu, ali nisam pronašao ništa bolje. Svugdje postoji kemija ili tvari koje mogu izazvati alergije. Vjerujem da su Nestle mješavine najbolje do danas..

Ocjena: 5 - Pregled: 3730977 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Komentar: Želim vam ispričati svoju priču. Moja kći već ima dvije godine i prestali smo dobijati na težini. Počeo sam se brinuti, kako joj je apetit slab. Dijete bi cijeli dan moglo pojesti jabuku, nekoliko kašika od ručka i bocu mlijeka za večeru. Pedijatar mi je savjetovao da kupim i dam djetetu hranu za bebe Clinutren Junior, jer ona poboljšava apetit i jača imunološki sustav, zahvaljujući svom sastavu. Za cijenu se, naravno, činilo malo skupim, ali ako je toliko učinkovit, odlučio sam da ću ga ipak uzeti. Prva testna limenka smjese završila se vrlo brzo. Kćerka mi se toliko svidjela da me pitala svaki sat ili dva. Ali tada sam, nakon što sam sve razmislio, odlučio da se toliko smjese ne smije dati i da se treba ograničiti u količini, a s druge strane nećete dobiti dovoljno. Sama smjesa, mogu reći da je vrlo ugodnog okusa, s okusom vanilije, prodaje se u prikladnoj i šarenoj tegli koju uvijek možete ponijeti sa sobom na put. Može se lako pripremiti bez ikakvog napora, samo razrjeđivanjem određenog broja žlica u kuhanoj vodi. Nakon dva tjedna korištenja, moje je dijete napokon barem nekako ponovno počelo pokazivati ​​interes za hranu, naime, počelo je sama sjediti i barem jesti ručak i večeru, čak je počela jesti i onu hranu koju ranije nije uzimala. Za početak, dodala je četiri stotine grama, ni više ni manje, ali svejedno, dalje, kako kažu. Clinutren Junior hrana za bebe ima vrlo bogat sastav vitamina, mikro i makro elemenata potrebnih za rast i razvoj djece. Dijete je počelo redovito ići na velike potrebe. Pored poboljšanja apetita, primijetila sam da se dijete počelo rjeđe razboljeti. Smjesa je slabo alergena i lako probavljiva. Sada (nakon mjesec dana korištenja smjese) nema očiglednih problema s apetitom. Manje često su ga počeli davati, ali ako nešto što će ona uvijek ležati u našem ormaru, jer je smjesa iz kategorije must have na putu upravo ona prava (ukusna i hranjiva). Glavna stvar je da je moje dijete puno i zadovoljno, i naravno u tome je hrana za bebe Klinutren Junior igrala važnu ulogu. I mnogi roditelji, uključujući i mene, bili su zahvalni proizvođaču ove dječje hrane koja koristi našoj djeci.

Ocjena: 5 - Pregled: 3730976 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Pluse: vrlo ukusno.

Minusi: Nismo pronašli.

Komentar: Dijete pije s užitkom. Osim toga, ona vjerojatno izaziva apetit. Naše dijete jede vrlo loše čim počne piti smjesu u roku od tjedan dana, apetit se vraća i počinje dobivati ​​na težini. Dajte jedan dva puta dnevno, ovisno o tome kako jede tijekom dana. Ali radi se o našem spasenju.

Ocjena: 5 - Pregled: 3730975 - Datum: 2020-05-10 20:47:56

Komentar: Moje dijete je počelo ići u vrtić. Gotovo uvijek postoji najmanje jedno dijete s akutnim respiratornim infekcijama. Zbog toga smo također počeli često biti bolesni. Kako bi ojačali imunitet, naš je pedijatar savjetovao da kupite specijaliziranu smjesu za dječju hranu. Među preporučenim bio je i Clinutren Junior iz Nestlea. Pojeli smo Nestle žitarice, kao i Baby formulu, pa smo odabrali pouzdanog proizvođača i odlučili se za Clinutren Junior. Okus mu je pomalo zatvarajući, ali djetetu se to sviđa! Prije spavanja uvijek podignemo čašu s mješavinom - san ispada jači. Ne mogu reći ništa o učincima na imunitet, jer još uvijek je to u novogodišnjim praznicima. Naravno da se nadam pozitivnom rezultatu!

Pregled: Ukusno i zdravo za bebu.

Moje dijete ima pet godina. Kao i sva djeca njegovih godina, on je prilično mršav. redovito smo bili podvrgnuti pregledu kod pedijatra, ona ga je izvagati, izmjeriti i nakon toga javila da su mu visina i težina normalni, ali onda je došla moja baka koja je odmah odlučila - "blijed".

Baka je inicirala da je naše dijete prošlo cjelovit pregled kod pedijatra, a mi smo položili testove. Jedna od analiza otkrila je da njegov sin još uvijek ima poremećaj metabolizma, propisao mu je čitav popis namirnica i vitamina, ali još uvijek ga možete prisiljavati da pije vitamine, ali neće jesti voće čak ni pod mukom kazne.

Kupio sam ga Clinutren Junior po preporuci prijatelja, počeo sam davati. Tjedan dana kasnije moje je dijete dobilo na težini gotovo kilogram, na trbuhu su se pojavili obrazi i masti. Baka jednostavno nije mogla dobiti dovoljno, iako bi postojala njezina volja, ona bi ga općenito hranila do razine "hrčka".

Općenito, Clinutren Junior pomogao je sinu da se oporavi, a baka se smirila. Za dojenčad preporučujem ovaj proizvod..

  • Datum opoziva: 18-03-2018 19:39
  • Objavio: Irusâ
  • Postanite predstavnik

Otzovichka.ru - 100% stvarne recenzije proizvoda i usluga

Za komunikaciju s administracijom: [email protected]

Uprava nije odgovorna za sadržaj pregleda..
Kopiranje tekstova web mjesta dopušteno je samo s aktivnom vezom na izvor.

Očišćena juniorska mješavina za djecu 1-10 godina 400.0

Vrsta robe:Dijetalna, medicinska i dječja prehrana
Proizvođač:Nestle Swiss S.A..
Zemlja podrijetla:Švicarska
Obrazac za puštanje i pakiranje:Dječja mješavina mješavina (mješavina za enteralnu prehranu) 400 g limenka
Čuvati na suhom mjestu:Da
Temperatura skladištenja:6 ° C do 30 ° C
Čuvati izvan dohvata djece:Da
Svi slični proizvodi

Ukratko o proizvodu

Kategorija
Djelatnost
Marka
Težina (g)
Ambalaža
indikacije
Dob
Sve specifikacije

Klinutren junior mješavina za djecu od 1-10 godina 400,0 upute za uporabu

Struktura

Smjesa je suha (ukupni udio kalorija 467 kcal). 100 g

Vitamin A. 700 IU

Beta karoten. 840 mcg

Vitamin D. 190 IU

vitamin K. 19 mcg

Vitamin C. 37 mg

Vitamin B 1,28 mg

Vitamin B 2. 0,37 mg

Vitamin B 6. 0,37 mg

folna kiselina. 93 mcg

pantotenska kiselina. 1,4 mg

vitamin B 12. 0,7 mcg

mangan. 231 mcg

molibden. 16 mcg

Opis

Clinutren® Junior (Clinutren Junior), uravnotežena prehrana za djecu od 1 godine do 10 godina.

CLINUTRENE i CLINUTRENE JUNIOR - najbolje rješenje za prevenciju i liječenje u slučaju pothranjenosti

Savršeno uravnotežena prehrana osigurava djetetov normalan rast, potiče oporavak, osigurava adekvatno bubrežno opterećenje, lako se apsorbira, dijete dobro percipira.

Potpuno uravnotežen prehrambeni proizvod za djecu od 1 godine do 10 godina.

Jedinstveni omjer proteinskog sastava (50% kazeina i 50% proteina surutke) pruža optimalnu količinu esencijalnih aminokiselina potrebnih za rast i razvoj djeteta, a također daje osjećaj sitosti.

Sadrži 14 vitalnih vitamina i 15 minerala i omega-3, kao i holin, taurin, karnitin.

Sadrži posebnu mješavinu prebiotika i probiotika koji pomažu u normalizaciji probave, uključujući i nakon uzimanja antibiotika, i prirodno jačaju imunološki sustav.

Junior Clinutren® Junior mješavina pruža vašem djetetu esencijalna hranjiva i mikroelemente.

Vitaminsko-mineralni profil lijeka udovoljava pedijatrijskim preporukama WHO.

Kome se preporučuje CLINUTREN JUNIOR?

• s nedovoljnim rastom djeteta;

• ako dijete ne jede dobro;

• u pred- i postoperativnom razdoblju;

• za ozljede, neurološke bolesti, poremećaje u razvoju.

Kada je potreban CLINUTREN JUNIOR?

• kao sonda (enteralna) prehrana;

• kao jedini izvor prehrane;

• kao dodatak redovnoj hrani.

Prehrambena potpora pomoći će u održavanju snage mišića, spriječit će oštećenje imunoloških funkcija i smanjiti učestalost postoperativnih komplikacija..

Koristi se za podršku djetetovom tijelu i popunjavanje nedostatka hranjivih sastojaka:

- tijekom razdoblja bolesti i oporavka;

- tijekom aktivnog rasta;

- s povećanim fizičkim i mentalnim stresom;

- s neuhranjenošću ili rizikom njezine pojave;

- s retardacijom rasta, malom tjelesnom težinom;

- u pre- i postoperativnom razdoblju;

- s opekotinama, ozljedama

- s oštećenim žvakanjem i gutanjem;

- s kršenjima funkcionalne propusnosti gornjeg probavnog trakta (opekline, stenoza, tumori jednjaka i srčani dio želuca)

250 ml gotove smjese (250 kcal) = 55 g (7 žlica) Clinutren Junior + 210 ml vode

250 ml gotove smjese (375 kcal) = 80 g (10 žlica) Clinutren Junior + 190 ml vode

Volumen čašice: 7,9 g

Značajke prodaje

Posebni uvjeti skladištenja

Koristite razrijeđenu smjesu 4 sata ako je bila čuvana na temperaturi od 18 ° do 25 ° C ili 12 sati ako se čuvala u hladnjaku.

Posebni uvjeti

Količina hranjive tvari mora se odrediti na temelju tablice razrjeđenja predstavljene na etiketi proizvoda.

Da biste pripremili smjesu, morate koristiti čistu prokuhanu vodu.

Prije upotrebe konzultirajte stručnjaka..

Prikladno kao jedini izvor prehrane i za obogaćivanje kuhane hrane.

Pogodno za cijevi i oralnu upotrebu..

Nije za intravensku upotrebu.

indikacije

prehrana za djecu od 1 godine do 10 godina, koja sadrži sve potrebne vitamine i minerale;

Povećane energetske potrebe koje se ne mogu podmiriti normalnom prehranom (bavljenje sportom, pojačani mentalni stres, razdoblje intenzivnog rasta i razvoja djetetovog tijela, razne bolesti kada se očuva struktura i funkcija gastrointestinalnog trakta, poput tuberkuloze);

Zaustavljen rast, neuhranjenost, pothranjenost, potrošnja proteina i energije;

Kršenja funkcije žvakanja i gutanja (u slučaju oštećenja ili urođenih oštećenja lica na lubanji, ozljede glave, cerebralne paralize, nemogućnost korištenja čvrste hrane itd.);

Kršenja funkcionalne propusnosti gornjeg probavnog trakta (opekline, stenoza, tumori jednjaka i srčanog dijela želuca);

Katabolički uvjeti, popraćeni povećanjem bazalnog metabolizma i velikim gubicima dušika u urinu:

- sepsa, apscesi i druge gnojne komplikacije;

kontraindikacije

Pojedinačna netolerancija na komponente proizvoda.

  • Možete kupiti Klinutren junior mješavinu za djecu od 1-10 godina 400,0 u Blagoveshchensku u ljekarni prikladnoj za vas, tako što ćete naručiti na Apteka.RU.
  • Cijena mješavine Klinutren junior za djecu 1-10 godina 400,0 u Blagoveshchensku - 976,00 rubalja.

Ovdje možete pogledati najbliže dostavne točke u Blagoveščensku.

doza

Iznutra, oralno ili kroz cijev.

1. 250 ml gotove smjese (sadržaj kalorija - 250 ili 375 kcal) mora se razrijediti s 55 ili 80 g suhe smjese u 210 odnosno 190 ml čiste kuhane vode na sobnoj temperaturi;

2. 500 ml gotove smjese (sadržaj kalorija - 500 ili 750 kcal) - 110 ili 160 g u 425, odnosno 380 ml;

3. 1 litra gotove smjese (sadržaj kalorija - 1000 ili 1500 kcal) - 220 ili 320 g u 850 odnosno 760 ml, respektivno.

1) Operite ruke. Prema uzgojnoj tablici navedenoj na pakiranju odredite količinu hrane koju treba pripremiti.

2) Izmjerite potreban volumen čiste kuhane vode (sobne temperature) i sipajte je u čistu šalicu ili posudu.

3) Izmjerite potrebnu količinu smjese pomoću uključene žlice ili odmjerite na skali.

4) Dodajte smjesu vodi i miješajte odmah dok se potpuno ne otopi.

5) Nakon upotrebe, žlicu pohranite u limenku.

Clinutren ® Junior (Clinutren ® Junior)

Sadržaj

Farmakološka skupina

Nozološka klasifikacija (ICD-10)

Sastav i oblik ispuštanja

Suha mješavina100 g
energetska vrijednost467 kcal
vjeverice13,9 g
masti18,3 g
ugljikohidrati62,2 g
vitamin a700 IU
Beta karoten840 mcg
vitamin D190 IU
vitamin e7 ME
vitamin K19 mcg
vitamin C37 mg
vitamin b10,28 mg
vitamin b20,37 mg
pantotenska kiselina1,4 mg
vitamin b60,37 mg
vitamin b120,7 mcg
folna kiselina93 mcg
niacin2,8 mg
biotin7 mcg
kolin120 mg
bikovski37 mg
karnitin19 mg
natrij222 mg
kalij500 mg
kloridi370 mg
kalcijum417 mg
magnezij53 mg
željezo5,4 mg
bakar0,37 mg
cinkov4,7 mg
mangan231 mcg
jod49 mcg
molibden16 mcg
selen12 mcg
krom12 mcg

u bankama od 400 g.

svojstvo

Hranjiva formula za enteralnu cijev ili oralnu primjenu.

farmakološki učinak

Svojstva komponente

Clinutren ® Junior je razvijen uzimajući u obzir znanstvena istraživanja, stvoren posebno za djecu (od 1 godine do 10 godina) i može se koristiti kao dodatak uobičajenoj hrani ili kao sonda enteralna prehrana.

Uravnotežena, niskokalorična prehrambena formula za enteralnu oralnu i cijevnu prehranu.

Proteinska komponenta predstavljena je mješavinom kazeina i proteina surutke koji se lako razgrađuju i apsorbiraju u probavnom traktu, što osigurava potrebnu razinu esencijalnih aminokiselina.

Masna komponenta zastupljena je zasićenim trigliceridima srednjeg lanca, uljanom repicom i kukuruznim uljem. Trigliceridi srednjeg lanca čine 25% masti u smjesi i omogućuju brz i lak unos energije. Esencijalne masne kiseline čine 7,9% ukupne gustoće energije smjese (omjer omega-6: omega-3 je 4: 1).

Ugljikohidratna komponenta uglavnom je predstavljena maltodekstrinom za održavanje niske osmolarnosti. Bez laktoze i bez glutena.

1.500 ml gotove smjese osigurava preporučeni dnevni unos esencijalnih vitamina, makro- i mikronutrijenata.

Retinol (vitamin A) sudjeluje u stvaranju vizualnih pigmenata, osigurava rad epitelnih stanica kože i sluznice očiju, dišnih, mokraćnih i gastrointestinalnog trakta. Sudjeluje u procesima peroksidacije lipida, neophodno je za izgradnju epitelnih tkiva.

Kolekalciferol (vitamin D3) regulira metabolizam kalcija i fosfora u tijelu, sudjeluje u mineralizaciji kostiju.

Tokoferol (vitamin E) uključen je u procese tkivnog disanja i metabolizma proteina, masti i ugljikohidrata. Ima antioksidacijska svojstva, inhibira oksidaciju nezasićenih masnih kiselina i sprječava stvaranje peroksida. Iaktivira slobodne radikale koji iniciraju oksidaciju membranskih lipida. Sudjeluje u stvaranju međućelijskih tvari, kolagena i elastičnih vlakana. Štiti hormone od oksidacije, usporava proces starenja tjelesnih tkiva.

Menadione (vitamin K) potiče sintezu protrombina, prokonvertina i drugih faktora koagulacije krvi u jetri. Potiče sintezu ATP-a, kreatin fosfata. To je komponenta biološke membrane.

Askorbinska kiselina (vitamin C) sudjeluje u redoks procesima, osigurava sintezu kolagena, sudjeluje u stvaranju mukopolisaharida vezivnog tkiva, metabolizmu folne kiseline i željeza, kao i u sintezi kortikosteroida, metabolizmu tirozina. Potiče zarastanje rana.

Tiamin (vitamin B1) koenzim je dekarboksilaze. Bitan za razmjenu acetilkolina, uključen je u metabolizam ugljikohidrata.

Riboflavin (vitamin B2) je katalizator staničnog disanja i vizualne percepcije; igra važnu ulogu u stvaranju DNK, doprinosi procesu regeneracije tkiva (uključujući stanice kože). Esencijalno za rast tijela.

Pantotenska kiselina (vitamin B5) sudjeluje u stvaranju koenzima A i igra važnu ulogu u procesu acetilacije i oksidacije ugljikohidrata i masti.

Piridoksin (vitamin B6) kao koenzim sudjeluje u metabolizmu aminokiselina i proteina, u sintezi neurotransmitera.

Folna kiselina (vitamin Bs) nužna je za normalno stvaranje krvi. On igra važnu ulogu u metabolizmu proteina, u procesima rasta i razvoja, karakteriziran velikom brzinom sinteze proteina i nukleinskih kiselina.

Cijanokobalamin (vitamin B12) zajedno s folnom kiselinom sudjeluje u sintezi nukleotida; potreban za hematopoezu, stvaranje epitelnih stanica, mijelin; za rast i regeneraciju tkiva.

Niacin (vitamin PP), kao dio redoks enzima, sudjeluje u regulaciji staničnog disanja, oslobađanju energije iz ugljikohidrata i masti; uključen u metabolizam proteina. Utječe na eritropoezu, usporava koagulaciju krvi i povećava njenu fibrinolitičku aktivnost.

Biotin (vitamin H) je ključan za metaboličke procese kože..

Kolin je sastavni dio lecitina i sfingomijelina, biosintetskog prekursora acetilkolina.

Taurin pomaže poboljšati energetske procese. Igra važnu ulogu u metabolizmu masti, dio je uparenih žučnih kiselina, potiče emulgiranje masti u crijevima.

Karnitin uzrokuje poboljšanje apetita, ubrzani rast, debljanje.

Natrij je glavni ion koji sudjeluje u transportu vode, glukoze u krvi, mišićnoj kontrakciji.

Kalij regulira unutarćelijski metabolizam, razmjenu vode i soli; podržava osmotski tlak i acidobaznu ravnotežu u tijelu; sudjeluje u procesima živčanih impulsa; igra važnu ulogu u metabolizmu i funkciji mišića, uključujući miokarda.

Magnezij je kofaktor mnogih enzimskih reakcija. To je antagonist kalcija u procesu stimulacije mišića. Sudjeluje u proizvodnji energije, oksidaciji masnih kiselina, aktiviranju aminokiselina, izgradnji proteina, metabolizmu glukoze.

Kalcij je potreban za stvaranje koštanog tkiva i zuba; doprinosi normalnoj zgrušavanju krvi; sudjeluje u procesima kontraktilnosti mišića; osigurava acidobazno stanje tijela; smanjuje propusnost zidova krvnih žila; aktivira neke enzime. Ima protuupalno, antistresno, desenzibilizujuće, antialergijsko djelovanje.

Željezo je uključeno u eritropoezu, a kao dio hemoglobina omogućava transport kisika tkivima.

Bakar je uključen u tkivno disanje, hematopoezu i imunološke reakcije..

Cink je uključen u metabolizam nukleinskih kiselina, proteina, masti, ugljikohidrata, masnih kiselina, kao i u metabolizmu hormona (uključujući genitalne); poboljšava rad središnjeg živčanog sustava.

Mangan je potreban za metabolizam lipida, izgradnju koštanog i vezivnog tkiva, sintezu kolesterola i nukleotida; uključen u disanje tkiva.

Jod je uključen u funkcioniranje štitnjače, osiguravajući stvaranje njegovih hormona - tiroksina i trijodtironina.

Molibden je dio mnogih enzima, uključen je u redoks reakcije i metaboličke procese..

Selen potiče imunološki sustav. To je antioksidans koji doprinosi normalnom razvoju stanica. Suprotstavlja poremećaju kromosoma.

Krom sudjeluje u regulaciji glukoze u krvi, ima inzulinski učinak.

Djelovanje lijeka Klinutren ® Junior je kombinirani učinak njegovih komponenata, stoga farmakokinetička ispitivanja nisu moguća.

Indikacije lijeka Klinutren ® Junior

enteralna sonda ili oralna prehrana pacijenata radi prevencije i ispravljanja pothranjenosti u prije i postoperativnom razdoblju (uključujući bolesnike sa zloćudnim novotvorinama);

kao dodatna prehrana za anemiju, s povećanim fizičkim naporom;

nemogućnost samostalnog jedenja (uključujući i bolesnike s mentalnom bolešću).

kontraindikacije

preosjetljivost na komponente lijeka;

djeca mlađa od 1 godine

Nuspojave

Moguće su alergijske reakcije.

Interakcija

Podaci o interakciji lijeka Klinutren ® Junior nisu navedeni.

Doziranje i primjena

Iznutra, oralno ili kroz cijev.

Za pripremu smjese prašak treba otopiti u potrebnom volumenu čiste kuhane vode sobne temperature, odmah miješati dok se potpuno ne otopi, sipati u čistu posudu, poklopiti i ohladiti.

Doziranje lijeka predstavljeno je u tablici..

Ukupni volumen gotove smjese / energetska vrijednost, kcalKoličina praha, g / broj mjernih kašika, kom.Volumen vode ml
250 ml25056/7210
37580 / 10.5190
500 ml500110/14425
750160/21380
1 litra1000220/28850
1500325/42760

Predozirati

Podaci o predoziranju Klinutren ® Junior nisu navedeni..

posebne upute

Treba imati na umu da se smjesa odnosi na proizvode s umjerenim sadržajem ugljikohidrata, što je važno za bolesnike s hiperglikemijom.

Clinutren ® Junior ne sadrži laktozu, pa ga dobro podnosi pacijenti s proljevom i nedostatkom laktaze.

Clinutren ® Junior Bez glutena.

Uvjeti skladištenja Klinutren ® Junior

Čuvati izvan dohvata djece.

Rok trajanja Klinutren ® Junior

Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na pakiranju.