Ne znam što točno boli

Tatyana, očito vam se povećala litogenost (viskoznost) žuči i nakon jela žuč stagnira u žučnom mjehuru i stoga pukne. Mjehurić bi trebao biti u obliku kruške.
Savjetujem vam da popijete tečaj prekrasnog lijeka koji mi je pomogao da se nosim s bolom u desnom hipohondriju nakon jela.
Ovaj biljni pripravak "LIV.52" se zove.
Ovo nije dodatak prehrani, već testirani lijek. Ljekarne se prodaju bez recepta, postoji divno indonezijsko bilje koje djeluje na uklanjanje žuči mnogo intenzivnije od našeg mliječnog čička..

Sretno Vodite računa o sebi i reorganizirajte hranu tako da ne jedete nakon 18 sati.

Recite mi tko je uzimao / propisao Vis-nol / de-nol

Koje su bile vaše indikacije?: Koliko iznosi tijek liječenja? I što je najvažnije, bio je rezultat? zahvaliti

Objavljeno 18. veljače 2017., 22:57

12 komentara

YuliaSolod 18. veljače 2017., 23:03

Dodijeljena suprugu s čirom. Popila sam tečaj. Rezultat je dobar, ali bilo je još lijekova, više se ne mogu sjetiti koji + dijeta.

Vera199 18. veljače 2017. 23:10

Hvala vam, ali koliko je trajao tečaj, ne sjećate se? Sad također na dijeti, ili jede sve?

Barabolka 18. veljače 2017. 23:12

kronični gastroduedonitis, pijem u razdoblju pogoršanja, 2 tablete, a zatim po 1, kombiniram s dijetom i drugim lijekovima, tijek liječenja pomaže 2-3 tjedna, ali čini mi se individualno. Još uvijek paralelno pijem Borjomi ili livadu Kvasovu (ne više od mjesec dana).
kuma pije denol od čira, kaže da pomaže, ali nema mirisa kao dijeta)

YuliaSolod 18. veljače 2017. u 11:16 sati

Ne sjećam se tečaja, to je bilo prije godinu dana. Negdje u mjesec i pol pojeo sam sve, ali bez fanatizma.

Nezzabudka 18. veljače 2017. 23:23

Dodijeljeno uz Helicobacter u sklopu složenog liječenja.

Provizor 18. veljače 2017. 23:31

Ako financije dopuštaju bolji De Nol.
Rezultat je brži..

Vasilisa_3 18. veljače 2017., 23:46

što vas muči?
prihvaća se samo za dijagnoze. bez dijagnoze, samo-lijek ninada
de nol. mjesec upisa. sve u gomili!

Mama_Gleba 18. veljače 2017., 23:47

Dodijeljena suprugu s čirom. Zajedno s drugim lijekovima i dijetom. Ne sjećam se trajanja prijema, otprilike mjesec dana. Učinak je

Lerik 19. veljače 2017. 00:18

Imenovana na 3 dana, prema mom mišljenju je u slučaju otkrivanja helikobaktera, ali uglavnom u slučaju pogoršanja, ali ne i omez ulkusa ili ezolong

Julia013 20. veljače 2017. 03:43

Sve dok antibiotik nije pio Helicobacter, vratio se gastritis i propisan mu je de-nol. Dobro ublažava simptome, suzbija Helicobacter, ali to me nije potpuno izliječilo..

Vera199 20. veljače 2017. 23:16

Hvala, a kakav ste antibiotik pili? Ponovno ću pitati doktora. Nešto mi ni malo ne pomaže (

Julia013 21. veljače 2017. 11:33

Liječio sam cistitis s nekoliko antibiotika i izliječio želudac. Nisam rekao točno što je pomoglo, ali činjenica da je de nol u mom slučaju bio na jednom mjestu je sigurno

De nol recenzije

Mehanizam djelovanja

Visoku učinkovitost karakterizira "De Nol". Prijem ovog lijeka povezan je s pojavom gastrocitoprotektivnog učinka, što je posljedica takvih mehanizama:

  • stimulacija proizvodnje prostaglandina, koja potiče stvaranje tvari koje stvaraju zaštitnu barijeru na sluznici;
  • poboljšanje mikrocirkulacije krvi u području dvanaesnika i želuca, što pomaže ubrzavanju regeneracije stanica;
  • smanjenje brzine proizvodnje klorovodične kiseline od strane odgovarajućih žlijezda želuca;
  • lijek karakterizira kumulativni učinak zbog postupnog povećanja količine aktivne tvari u krvi;
  • lijek se u potpunosti izlučuje iz tijela izmetom.

Domaći supstituti

Svi De Nol analozi su vrlo učinkoviti i imaju slične indikacije za upotrebu. U ovom slučaju, izbor lijeka mora biti usuglašen s liječnikom.

Vikair

Ovo je složen lijek sa svestranim učinkom:

  • antacid;
  • antiseptički;
  • antispazmotik;
  • laksativ.

Lijek se proizvodi u ružičastim tabletama. Sadrži kombinaciju aktivnih tvari - ekstrakte korijena calamusa i bizmut nitrata. Ima sposobnost utjecati na živčane završetke gastrointestinalnog trakta, istovremeno poboljšavajući probavu i metabolizam.

Daje se oralno jedna tableta tri puta dnevno nakon obroka. Tijek liječenja traje najmanje 3 mjeseca. Vicair je indiciran za bolesti probavnog sustava različite etiologije, kao što su;

  • čir na želucu i duodenitis;
  • nadutost;
  • dispeptički poremećaji;
  • gastritis.

Treba ga pažljivo koristiti s drugim lijekovima koji sadrže bizmut, jer se u tom slučaju povećava njegova koncentracija u krvi i povećava se rizik od razvoja encefalopatije. Značajka upotrebe Vicaira je izgled nakon uzimanja stolice u crnoj boji, povećana stolica

Prisutnost trudnoće i dojenja izravna je kontraindikacija.

Novobismol

Lijek pripada skupini crijevnih antiseptika i adstrigena. Oblik za puštanje - tablete. Glavna aktivna tvar je bizmut tripotalij diktirat, koji štiti sluznicu probavnog trakta od uništenja, zadržavajući njegov integritet. Ima izražen baktericidni i anti-Helicobacter pylori učinak.

Značajke uporabe lijeka

U prisutnosti erozije i ulkusa formiraju filmove na svojoj površini. U dječjoj praksi je indicirano za djecu od 8 godina. 2 tablete propisane su 2 tablete dnevno. Kontraindicirano u trudnoći i dojenju. Kompatibilan s većinom lijekova.

ranitidin

Najpoznatiji lijek iz skupine blokatora H2-histaminskih receptora. Mehanizam njegovog djelovanja temelji se na regulaciji proizvodnje klorovodične kiseline u želucu, kao rezultat toga što se stvaraju povoljni uvjeti za zacjeljivanje čira i erozije. Dostupan je ne samo u obliku tableta, već i u injekcijama. Glavna aktivna tvar je ranitidin hidroklorid. Uzima se u prosječnoj dnevnoj dozi od 300 mg - 1 tableta 2 puta dnevno..

Injekcije se propisuju u izuzetno ozbiljnim uvjetima. Glavne indikacije: peptični ulkus i erozivni gastritis. Kontraindikacija upotrebi Ranitidina je karcinom.

Ventrisol

Glavni sastojak je bizmut dikotalij diktirat. Oblik ispuštanja - okrugle bijele tablete, 120 mg aktivnog sastojka. Ima složen antispazmodik i antacidni učinak na sluznicu želuca i crijeva.

Skupina ulceroznih lezija gastrointestinalnog trakta glavna je indikacija. Kontraindicirano u prvom tromjesečju trudnoće i djece mlađe od 4 godine. Prije imenovanja potreban je temeljit pregled mokraćnog sustava.

Pobjeći

Odnosi se na farmakološku skupinu antiulcernih lijekova. Ima antiseptičke, protuupalne i adstrigentne učinke. Glavni učinak lijeka usmjeren je na:

  • Ubijanje Helicobacter pylori;
  • pružajući uvjete u kojima se mikroorganizam teško razvija.

Djelatna tvar Escapea

Značajka Escape-a je prisutnost povidona, enterosorbenta koji može apsorbirati i uklanjati toksine. Proizvod se proizvodi na području Ruske Federacije od strane farmaceutske tvrtke Optisifarm. Široko se koristi u terapijskoj i gastroenterološkoj praksi.

Ulkavis De Nol analogni jeftiniji

28 tab. (Slovenija)

Ovaj lijek se, poput originala, odnosi na antiulcerinske lijekove i ima baktericidni učinak protiv Helicobacter pylori, a ima i protuupalni učinak. Smanjuje osjetljivost gastrointestinalne sluznice na utjecaj klorovodične kiseline, različitih enzima, kao i na pepsin ili žučne kiseline.

Ulkavis je potpuni analog lijeka DeNol s obzirom na kvantitativni sadržaj glavne aktivne tvari. Jedna tableta sadrži 303,03 mg bizmut tripotalijevog diktarata, što je 120 mg bizmut oksida.

Ovo je lijek bez recepta, dopušteno je za upotrebu kod djece od četiri godine, kao i odraslih. Treba imati na umu da produljena upotreba u velikim dozama (više od 2 mjeseca) može dovesti do razvoja encefalopatije zbog nakupljanja bizmuta u središnjem živčanom sustavu. Ako se liječenje provodi u preporučenim količinama, koncentracija aktivne tvari u plazmi ne prelazi dopuštenu koncentraciju i ne primjećuje se intoksikacija.

Kada koristite proizvod, izmet može dobiti tamnu boju, a na jeziku se također pojavljuje lagana tamna prevlaka kao rezultat stvaranja bizmut sulfida (međutim, to je karakteristično za sve pripravke koji sadrže bizmut opisane u članku).

Ulkavis je dostupan u obliku okruglih, konveksnih filmom obloženih tableta s obje strane, obojane u bijelu ili gotovo bijelu boju, svaka s prešarom. Na presjeku predstavljaju bijelu grubu masu. Tablete se pakiraju u 14 komada u blistere od metalne folije i kombinirani materijal, koji se pakiraju u pakete od kartona od 2, 4 ili 8 blistera (pakiranja od 28, 56, 112 tableta).

Ovaj proizvod proizvodi dioničko društvo "KRKA" u Sloveniji, a pakira se i pakira u ruskom pogonu tvrtke "KRKA-RUS" u moskovskoj regiji.

Što se tiče De-Nol-a, Ulkavis tablete koštaju otprilike pola cijene, ali u pravilu to ne znači da su po terapijskom učinku lošiji od originalnog lijeka. Proizvodnja tableta provodi se u Europi prema opće prihvaćenim međunarodnim standardima i udovoljava svim zahtjevima regulatornih dokumenata, a smanjenje troškova nastaje zbog organizacije pakiranja i pakiranja u Rusiji.

Ruski analozi

Život Wikanol

Proizvođač: NPO FarmVILAR OOO (Rusija)

Djelatna tvar: bizmutat, tripotalijev diktatrat

Upute za uporabu
na prijavu

Cijene u ljekarnama:
Nema stvarnih ponuda

Vikanol Life je lijek za liječenje čira na želucu, dvanaestopalačnog čira i gastritisa s antimikrobnim djelovanjem protiv bakterije Helicobacter pylori. Alat suzbija upalne procese i štiti upalno tkivo od utjecaja nadražujućih sredstava. Analog povećava sposobnost sluznice probavnog trakta da izdrži izloženost kiselini. Lijek se učinkovito koristi u liječenju peptičkog čira, kroničnog gastritisa i gastroduodenitisa u akutnoj fazi.

Bizmut tripotalij diktirat

Proizvođač: ATOLL LLC (Rusija)

Djelatna tvar: bizmutat, tripotalijev diktatrat

Upute za uporabu
na prijavu

Cijene u ljekarnama:
Nema stvarnih ponuda

Bizmut tripotalij diktirat analog je ruske proizvodnje koji se koristi za liječenje bolesti gornjeg dijela gastrointestinalnog trakta, ovisnih o kiselinama, poput kroničnog gastritisa i peptičnog čira. Djelovanje lijeka usmjereno je na suzbijanje bakterije Helicobacter pylori, koja inficira različita područja želuca i dvanaesnika. Osim toga, lijek ima protuupalni učinak, pomaže se riješiti žgaravice, smanjuje nelagodu i nadimanje.

Vitridinol

Producent: GILSNP FBU (Rusija)

Djelatna tvar: bizmutat, tripotalijev diktatrat

Upute za uporabu
na prijavu

Cijene u ljekarnama:
Nema stvarnih ponuda

Vitridinol je farmakološki lijek namijenjen liječenju bolesti probavnog trakta. Uzimanje lijeka doprinosi stvaranju zaštitnog filma na oštećenim mjestima probavnog trakta. Analog ublažava upalu i zaustavlja razvoj peptičkog čira. Aktivna komponenta lijeka ima antibakterijsko djelovanje protiv Helicobacter pylori.

Novobismol

Proizvođač: FP OBOLENSKO AD (Rusija)

Djelatna tvar: bizmutat, tripotalijev diktatrat

Upute za uporabu
na prijavu

Cijene u ljekarnama:
Nema stvarnih ponuda

Novobismol je još jedan domaći analogni jeftiniji od de-nola. Protuupalna i adstrigentna svojstva lijeka omogućuju ga uspješno korištenje za liječenje poremećaja normalne aktivnosti želuca (dispepsija), sindroma iritabilnog crijeva, koji se javlja uglavnom kod proljeva, kroničnog gastritisa, kao i peptičnog čira na želucu i dvanaesniku.

Pobjeći

Proizvođač: OTISIFARM PAO (Rusija)

Djelatna tvar: bizmutat, tripotalijev diktatrat

Upute za uporabu
na prijavu

Cijene u ljekarnama:
Nema stvarnih ponuda

Escape je vrlo učinkovita zamjena za liječenje određenih bolesti ovisnih o kiselinama različitih dijelova gastrointestinalnog trakta, koje imaju germicidni i umirujući učinak. Uzimanje lijeka pomaže suzbiti patogeni mikroorganizam Helicobacter pylori.

Vikair

Proizvođač: UPDATE PFK ZAO (Rusija)

Djelatna tvar: biljni ekstrakti

Upute za uporabu
na prijavu

Cijene u ljekarnama:
Nema stvarnih ponuda

Vikair je lijek koji se koristi za liječenje čira na želucu i dvanaesniku, kao i hiperacidnog gastritisa, koji se javlja s poteškoćama u porazu. Analog neutralizira učinak klorovodične kiseline koja je dio želučanog soka, ublažava grčeve glatkih mišića probavnog kanala i ima dezinfekcijsko i laksativno djelovanje.

farmakološki učinak

Zaštita želučane sluznice (gastroprotekcija).

  1. Stvaranje zaštitnog filma, zbog sposobnosti lijeka da taloži proteine ​​i s njima tvori posebne spojeve (helate) koji pokrivaju samo oštećena područja sluznice. Tako se sprječava iritacija sluznice želučanog soka i ubrzavaju se procesi ožiljaka čira..
  2. Jačanje prirodne zaštitne barijere sluznice, zbog sposobnosti lijeka da stimulira sintezu specifičnog faktora (prostaglandin E2), odgovornog za stvaranje sluzi (mucin) i bikarbonata (HCO3), neophodnog za smanjivanje nadražujućeg učinka klorovodične kiseline na sluznici želuca i 12. crijeva.
  3. Smanjena aktivnost želučanog enzima (pepsin), koji smanjuje njegov štetni učinak na stanice želučane sluznice.
  4. Poboljšanje cirkulacije krvi kroz kapilare želučane sluznice, što rezultira ubrzanim metaboličkim procesima u stanicama, što doprinosi brzoj i učinkovitoj obnovi tkiva nakon oštećenja.

Kakav učinak ima lijek?

"De-Nol" je lijek iz skupine antacida i adsorbensa. Ali ima i protuupalna, gastroprotektivna i antibakterijska svojstva. Posebno je učinkovit protiv Helicobacter pylori. Dokazano je da prisutnost ovog mikroorganizma u probavnom traktu uzrokuje mnoge patologije želuca. Djelatna tvar lijeka prodire kroz staničnu membranu bakterija, što ga čini propusnim. To dovodi do smanjenja aktivnosti patogenih mikroorganizama i do njihove rane smrti. Osobito se Helicobacter pylori nalazi u bolesnika s gastritisom i čirom. Predmetni lijek je učinkovit protiv bilo kojeg njegovog soja. Ali najbolje je koristiti ga u kombinaciji s antibakterijskim lijekovima. U osnovi je propisana kombinacija De-Nol, Metronidazola i Amoksicilina..

Preparati bizmuta učinkoviti su u bilo kojoj fazi peptičkog čira. Glavni učinak lijeka je da stvara zaštitni film na površini želučane sluznice. To zaustavlja napredovanje čira i pridonosi njegovom zacjeljivanju. Ovaj se film gotovo ne formira na područjima zdrave sluznice, pa uopće ne ometa proces probave..

Liječnici u recenzijama De Nola primjećuju njegov gastroprotektivni učinak. Čak i ako nema čira i erozije, lijek je učinkovit. Uostalom, pridonosi inaktivaciji pepsina i smanjenju aktivnosti klorovodične kiseline, koja iritira upalu sluznice. Također, ovaj lijek poboljšava opskrbu krvlju zidova želuca i crijeva, ubrzava procese regeneracije stanica. Kada uzimate De-Nola, gastrointestinalna sluznica postaje otpornija na djelovanje želučanog soka, žučnih kiselina, pepsina i agresivnih enzima.

Nuspojave

  • Pojava mučnine i povraćanja, kao i zatvor ili proljev. Ovi učinci su privremeni i nisu štetni za pacijente..
  • Ponekad se pojave alergijske reakcije - svrbež i osip na koži.
  • Sa strane središnjeg živčanog sustava tijekom produljene terapije visokim dozama može se razviti encefalopatija, što je povezano s nakupljanjem bizmuta u moždanom tkivu.

Predozirati

Uz nekontrolirano povećanje preporučenih doza, moguće je razviti oštećenu bubrežnu funkciju, što se bez posljedica događa kada otkaže simptomatska terapija.

Interakcija lijekova

Istodobnom primjenom bilo kojeg lijeka, kao i tekućine i hrane, poput voćnih sokova, mlijeka, voća, moguća je promjena farmakološke učinkovitosti De-nola. Stoga se lijek propisuje prije jela. U kombinaciji s tetraciklinima smanjuje se njihova apsorpcija u probavnom traktu.

Strani analozi De Nol

Lijekovi pušteni na teritoriju naše zemlje slobodno se natječu na tržištu sa stranim sredstvima. Međutim, treba imati na umu da imaju isti mehanizam djelovanja. Strani lijekovi su obično skuplji u cijeni.

Ovo je indijski lijek široko rasprostranjen u lancu ljekarni. Dostupno u obliku kapsula s 20 mg aktivne tvari omeprazola. Odnosi se na blokatore receptora H2. Propisuje se na kapsulu dva puta dnevno sa:

  • funkcionalni poremećaji gastrointestinalnog trakta;
  • peptična ulkusna bolest;
  • Zolinger-Alison sindrom;
  • refluksna bolest.

Glavna supstanca inhibira pumpu pumpe u želucu i na taj način smanjuje kiselost. Učinak traje dugo, oko 24 sata.

Phosphalugel

Jedini gastroprotektivni lijek dostupan u obliku gela za unutarnju upotrebu. Zbog toga se fosfalugel smatra jedinstvenim u svojoj vrsti. Zemlja porijekla - Nizozemska.

Gel se dozira sa vrećicama. Jedan paket sadrži:

  • pročišćena voda;
  • sorbifer;
  • aluminij oksid;
  • pektin;
  • kalcijev sulfat;
  • okus naranče.

Ovaj sastav pruža učinkovit antacidni učinak, smanjujući manifestaciju gastroenterološke patologije. Za razliku od drugih lijekova, Fosfalugel se smije uzimati tijekom trudnoće i dojenja, kao i djeca od 5 godina.

Ulkavis

Značajka lijeka je sposobnost nakupljanja faktora rasta epiderme, zbog čega se ulkusi i erozije liječe mnogo brže. Ulkavis se ne apsorbira u crijevima. Samo mali dio koji je pao u krvotok izlučuje se bubrezima. Kontraindiciran u teškim somatskim stanjima, kao i tijekom trudnoće, dojenja i djece mlađe od 4 godine.

Vis br

Za razliku od standardnog antiulcernog djelovanja, on ima sposobnost povećanja proizvodnje specifičnih prostaglandina i mucina. Kao rezultat, smanjuju se patološki simptomi u području primarne lezije. Većina aktivne tvari ne prolazi transformaciju u tijelu i izlučuje se izmetom. Indikacijski standardi u gastroenterološkoj praksi:

Liječenje Vis-Nol traje do 2 mjeseca. Također se koristi u složenoj shemi iskorjenjivanja Helicobacter pylori. Lijek se proizvodi u Ukrajini.

Gastro norma

Proizvodi se u obliku tableta. Propisuje se 1 tableta tri puta dnevno, kako u monoterapiji tako iu kombinaciji s drugim anti-Helicobacter pylori i gastroprotektivnim lijekovima. Zabranjeno je djeci mlađoj od 5 godina, trudnicama i dojećim ženama.

Upute za uporabu De-nol

Indikacije za uporabu De-nol

- peptički ulkus želuca i dvanaesnika u akutnoj fazi (uključujući povezanu s Helicobacter pylori);

- kronični gastritis i gastroduodenitis u fazi pogoršanja (uključujući one povezane s Helicobacter pylori);

- sindrom iritabilnog crijeva, koji se javlja uglavnom sa simptomima proljeva;

- funkcionalna dispepsija koja nije povezana s organskim bolestima gastrointestinalnog trakta.

- Teško oštećenje bubrega;

- preosjetljivost na lijek.

De nol nuspojave

Alergijske reakcije: kožni osip, svrbež.

S produljenom primjenom u visokim dozama - encefalopatija povezana s nakupljanjem bizmuta u središnjem živčanom sustavu.

Doziranje De Nol

Unutra s malo vode.

Odrasli i djeca starija od 12 godina - 1 stol. 4 puta dnevno 30 minuta prije jela i noću ili 2 tablete. 2 puta dnevno 30 minuta prije jela.

Djeca od 8 do 12 godina - 1 stol. 2 puta dnevno 30 minuta prije jela.

Djeca od 4 do 8 godina - u dozi od 8 mg / kg / dan; dnevna doza se dijeli na 2 doze. Uzimajte 30 minuta prije jela.

Trajanje tečaja liječenja je 4-8 tjedana. Sljedećih 8 tjedana nemojte koristiti lijekove koji sadrže bizmut.

Za iskorjenjivanje Helicobacter pylori preporučljivo je koristiti De-Nol u kombinaciji s drugim antibakterijskim agensima koji djeluju anti-Helicobacter pylori.

O drogi

Sastav De-Nol tableta temelji se na subcitratu bizmuta, koji djeluje kao aktivna tvar. To je adstrigentni lijek koji ima širok raspon svojstava. Antimikrobni i gastrocitoprotektivni učinci posebno se primjećuju. To je zbog složenog učinka na sve veze peptičkog ulkusa i gastritisa. Jednom u tijelu, bizmut subcitrat taloži proteine ​​zbog stvaranja kelatnih veza. Zbog toga se na zidovima probavnih organa formira zaštitna membrana.

Stručnjaci bilježe ciljani učinak lijeka "De-Nol." Prijemom se potiče stvaranje zaštitnog filma isključivo u onim dijelovima unutarnjih organa u kojima se opažaju erozivne promjene. To pomaže u uklanjanju djelovanja kiselina i drugih tvari, a samim tim i ožiljak tkiva je mnogo brži. Dakle, kiselo okruženje želuca ne iritira oštećena područja, već djeluje kao katalizator učinaka lijeka.

Uputa će vam pomoći da se dobiju opsežne informacije o lijeku "De-Nol". Sastav sadrži komponente za koje je zaslužna sposobnost suzbijanja Helicobacter pylori. Prodirejući u staničnu strukturu ovog mikroorganizma, lijek blokira njegovu fermentaciju, što na kraju dovodi do smrti bakterije. Pored toga, dolazi do smanjenja pokretljivosti drugih mikroba. Subcitrat bizmuta dobro se otapa i zbog toga prilično duboko prodire u sluznicu, gdje se mogu nalaziti patogeni. Dakle, ne događa se samo liječenje, već i sprječavanje recidiva peptičkog čira. Do danas, stručnjaci nisu identificirali sorte bakterija koje bi imale otpornost na aktivnu tvar lijeka.

Gastro norme

U napomeni za lijek naznačena je aktivna tvar bizcut subcitrata. Ovo je drugo ime za bizmut-trikalijski kalijev dikirat, koji je u osnovi De Nola. Kao i najbliži analog, Gastro-Norm ima gastroprotektivni učinak - povećava zaštitnu funkciju želučane sluznice.

Osim toga, oba lijeka stvaraju barijeru na površini organa, pod utjecajem koje ulkusi počinju zacjeljivati. Lijek Gastro-Norm ima izraženo antimikrobno svojstvo usmjereno na borbu protiv Helicobactera.

Lijek djeluje izravno na mikroorganizme, narušavajući normalno funkcioniranje. Aktivno sredstvo može prodrijeti duboko u sluznicu želuca i uništiti bakterije koje se nalaze tamo.

Trošak sredstava Gastro-Norme iznosi 440 rubalja Ruske Federacije.

Kada treba uzeti

Glavna indikacija - gastrointestinalne bolesti s istodobnim ulceroznim lezijama membrane - nadopunjuje se sljedećim:

  • kronični gastroduodenitis i akutni gastritis;
  • gastritis i gastroduodenitis uzrokovan bakterijom Helicobacter;
  • peptički ulkus želuca i dvanaestopalačnog crijeva tijekom razdoblja pogoršanja;
  • dispepsija, isključujući čir na želucu;
  • lezije gastrointestinalnog trakta uslijed upotrebe nesteroidnih protuupalnih lijekova.

Pojedine nuspojave Escape-a uključuju zamračenje jezika, anafilaktički šok, glavobolju. Međutim, svi su oni kratkotrajni i neizraženi..

Što odabrati

Poremećaj probavnog trakta kod svake osobe uzrokovan je različitim razlozima, a za liječenje svih bolesti nemoguće je odabrati jedan lijek. Osim toga, svaki je organizam individualan i ono što jednoj osobi odgovara možda neće donijeti rezultate drugoj..

Ne treba misliti da ako De-Nol ima dvostruki učinak, tada će biti učinkovitiji od, na primjer, lijekova - inhibitora protonske pumpe u kombinaciji s antibakterijskim lijekom. Svaki liječnik ima svoje iskustvo i stavove. Zato će samo on odabrati odgovarajući režim liječenja za vas..

Zapamtite da propisivanje lijeka sami ne samo da ne može donijeti korist, već i sakriti pravi uzrok bolesti. Liječenje mora propisati liječnik prema rezultatima pregleda i kliničkoj slici bolesti.

Uz to, liječnici uvijek propisuju složeno liječenje: inhibitor protonske pumpe, antibiotike (u slučaju infekcije Helicobacter pylori), enzimske i antacidne pripravke, prebiotike itd..

Ako se tijekom liječenja određenim lijekom pojave nuspojave, morate se posavjetovati s liječnikom koji će lijek zamijeniti sličnim..

Samo-lijek u borbi protiv želučanih bolesti obiluje ozbiljnim komplikacijama, poput perforacije čira i krvarenja. Da biste to izbjegli, potrebno je kod prvih znakova bolesti posavjetovati se s liječnikom i vjerovati mu u liječenje.

Mnogi se pitaju što je bolje sredstvo - izvorni De Nol ili njegovi domaći i strani nadomjesci. Liječnici kažu da ne postoji konkretan odgovor, jer je svaki organizam jedinstven, a ne postoji niti jedan lijek za sve bolesti. Ovisno o dijagnozi, određeni lijek može se očitovati na različite načine..

I nije važno koliko lijek košta, to nije pokazatelj njegove učinkovitosti. Da biste pronašli učinkovit antiulcerni lijek, morate se obratiti liječniku koji će nakon potrebne dijagnoze otkriti koji je lijek najbolji

opće karakteristike

Zanimat će vas: Liječnik infektolog: što liječi, koje bolesti dijagnosticira, kada potražiti liječnika zarazne bolesti?

Jedan od lijekova koji najčešće čini osnovu za liječenje čira na želucu i gastritisa u akutnom ili kroničnom obliku je De Nol. Recenzije napominju da ovaj alat učinkovito ublažava bol i štiti sluznicu od djelovanja agresivnih kiselina u probavnom soku. Lijek je dostupan u tabletama. Oni su okrugli, bikonveksni, prekriveni su filmskom membranom. Na tableti je ugravirano gbr 152. Ovo je potrebno za zaštitu lijeka od lažiranja..

De Nol proizvodi poznata farmaceutska tvrtka Astellas iz Nizozemske. U prodaji možete pronaći pakiranja od 56 ili 112 tableta. Recenzije o cijeni "De Nola" primjećuju da je kod nekih pacijenata prilično skupa. Mali paket može se kupiti za 500-600 rubalja, ali to obično nije dovoljno za tijek liječenja. Lijek spada u proizvode bez recepta i slobodno se prodaje u bilo kojoj ljekarni..

Ovaj lijek karakterizira činjenica da kada uđe u probavni trakt, on u interakciji s vodom pretvara se u koloidnu otopinu koja štiti sluznicu. Njegovo djelovanje očituje se ne samo u želucu, već i u crijevu. Njegove komponente se ne apsorbiraju u krv, već se izlučuju iz izmeta..

Ažurirano ruski generički De Nola ažurirano

Novi lijek ruske farmaceutske stranice (Otisifarm). "Escape" je sličan uvezenom konkurentu i po aktivnoj tvari, u obliku (tabletama) i u dozama od 120 mg. Jedina je razlika u malom pakiranju od 40 tableta, a ne 56 kao u De-Nolu. Escapeova velika ambalaža također drži 112 komada. Obje su opcije otprilike jedan i pol puta jeftinije od originala, što nije prevelika razlika za generike, cijena se gotovo i ne razlikuje od Novobismol-a.

Sastav jedne tablete i broj tableta u jednom pakiranju
Broj tri kalijuma bizmuta u jednoj tabletiBroj tableta u pakiranju
Novobismol
304,6 mg (120 mg izraženo kao bizmut oksid)24, 56 ili 112
Ulkavis
303,03 mg (120 mg u smislu bizmut oksida)24, 56 ili 112
Ventrisol
120 mg (n / d)16 ili 32
Pobjeći
120 mg40 ili 112
Razlika u cijenama (u prosjeku za drugu polovicu 2019.)
De nolNovobismolUlkavisVentrisolPobjeći
Pakiranje od 56 tableta
510 rub.425 rub.360 rub.460 rub.310 rub.
112 pakiranje tableta
950 rub.780 rub.640 rub.790 rub.815 rub.

Kome su pripravci bizmuta kontraindicirani?

Česte kontraindikacije su: dob do 4 godine; trudnoća ili dojenje; ozbiljno zatajenje bubrega; pojedinačna netolerancija na glavne i pomoćne komponente tableta.

Važno je znati da tijekom liječenja tabletama De-Nol i Novobizmolom, Ventrisolom ili Ulkavisom ne možete koristiti druge lijekove s bizmutom, a također ne uzimati druge lijekove, hranu i piće pola sata prije i nakon uzimanja

Također morate obratiti pažnju na to da ta sredstva smanjuju apsorpciju tetraciklina, a njihova učinkovitost ovisi o djelovanju antacidnih lijekova (neutralizaciji kiseline), pa ih treba koristiti pola sata prije ili nakon uzimanja

Zaključak

Lijek De-Nol uspješno se koristi za liječenje ulceroznih lezija probavnog trakta. Lijek pacijenti obično dobro podnose i prilično rijetko izaziva nuspojave. Jedan od nedostataka ovog lijeka je njegova visoka cijena. Stoga, ako pacijent ne može kupiti lijek ili ima kontraindikacije, tada se De-Nol može zamijeniti s gornjim analogima.

izvori:

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/de-nol__6730 GDS: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGuid=7696368a-c3a6-4fd8-b73c-69a9af455d51&t=

Pronašli ste grešku? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter

Što odabrati: Ulkavis ili De-Nol?

Svaka osoba je barem jednom u životu iskusila bol u želucu. U nekim slučajevima neugodne senzacije povezane su s pothranjenošću i ne izazivaju veliku zabrinutost. U ostalih bolesnika, bol u želucu ukazuje na prisutnost opasnih patologija - gastritisa ili čira. Bolesti zahtijevaju pravilno liječenje, uključujući upotrebu lijekova. Postavlja se pitanje koji je lijek bolji, Ulkavis ili De-Nol. Proučavanje karakteristika lijekova pomaže u odabiru lijeka..

Ulkavisove karakteristike

Lijek ima sljedeće karakteristike:

  1. Oblik i sastav lijeka. Ulkavis je dostupan u obliku okruglih tableta, obloženih topljivim bijelim filmom. Svaka sadrži 120 mg bizmut diktirata, krumpirov škrob, makrogol, povidon, magnezijev stearat, titanov dioksid, kalijev polikril. Tablete se pakiraju u blistere od 10 kom. Kartonsko pakiranje uključuje 3, 4 ili 6 konturnih stanica.
  2. Farmakološki učinak. Bizmut diktat inhibira reprodukciju Helicobacter pylori. Ulkavis ima adstrigentno i protuupalno djelovanje. Pod utjecajem želučanog soka, aktivna tvar formira netopive spojeve. Supstrati koji su oslobođeni kao rezultat reakcije stvaraju zaštitni film na površinama ulceroznih oštećenja. Redovitom primjenom Ulkavisa povećava se proizvodnja sluzi i bikarbonata, povećava se aktivnost zaštitnih mehanizama, a otpornost tkiva na pepsin se vraća.
  3. farmakokinetika Aktivna tvar se praktički ne apsorbira u želucu. Mala količina bizmuta može ući u krvotok. Glavni dio proizvoda transformacije lijeka izlučuje se iz tijela izmetom. Mala količina bizmuta koji ulazi u krv izlučuje se bubrezima..
  4. Opseg upotrebe. Glavna indikacija za uporabu Ulkavisa je čir na želucu i dvanaesniku koji je uzrokovan aktiviranjem infekcije Helicobacter pylori. Lijek može biti uključen u režim liječenja kroničnog gastritisa, gastroduodenitisa, sindroma iritabilnog crijeva, dispeptičkih poremećaja.
  5. Shema prijema. Doza lijeka izračunava se uzimajući u obzir težinu i dob pacijenta. Tablete se uzimaju 2-4 puta dnevno pola sata prije jela. Tijek liječenja trebao bi trajati najviše 8 tjedana. U sljedeća 2 tjedna preparati bizmuta ne smiju se uzimati. Za uklanjanje infekcije Helicobacter pylori, Ulkavis se koristi u kombinaciji s Amoksicilinom i Metronidazolom..
  6. Nuspojave. Lijek može uzrokovati probavne smetnje u obliku mučnine, povraćanja, pojačanog poriva za defekacijom i zatvor. Uz povećanu osjetljivost na bizmut, pojavljuju se svrbežni osipi na koži. S produljenim liječenjem razvija se encefalopatija, uzrokovana nakupljanjem aktivne tvari u tkivima mozga.
  7. Interakcija lijekova. Farmakokinetičke karakteristike aktivne tvari mogu se promijeniti ako se koristi Ulkavis u kombinaciji s antacidima.

Karakteristična De Nola

Lijek ima sljedeće karakteristike:

  1. Oblik i sastav izdavanja De-Nol ima izgled tableta, filmom obloženih, krem ​​boje, s blagim mirisom amonijaka. Svaka tableta sadrži 120 mg bizmut tripotalijevog dihidrata, krumpirov škrob, kalijev poliakrilat, magnezijev stearat.
  2. Učinak na tijelo. Aktivna tvar smanjuje aktivnost patogena koji uzrokuju upalu sluznice želuca. Bizmut dihidrat obnavlja žlijezde koje luče sluz. Uzimanje lijeka pomaže u zaštiti zidova želuca od štetnog djelovanja klorovodične kiseline. Lijek potiče zacjeljivanje ulceroznih oštećenja i smanjuje aktivnost probavnih enzima.
  3. Asimilacija i eliminacija. Bizmut tripotalijev dihidrat djeluje u probavnom sustavu. Tvar ulazi u krvotok u minimalnim količinama. Većina preuzete doze izlučuje se iz izmeta, u urinu se otkriva mala koncentracija bizmuta.
  4. Indikacije za uporabu. Lijek je propisan za akutne čir na želucu i dvanaesniku, pogoršanje kronične upale sluznice probavnog sustava. De-Nol je često uključen u režim liječenja funkcionalne dispepsije i sindroma iritabilnog crijeva, praćen stanjivanjem stolice.
  5. Način primjene. Tablete se uzimaju oralno 2-3 puta dnevno. Doza i trajanje liječenja odabire liječnik.
  6. Nuspojave. U ranim danima liječenja mogu se pojaviti prolazne probavne smetnje praćene mučninom, povraćanjem i proljevom. Manje su česte kožne reakcije: urtikarija, pruritus, eritem. Uz dugotrajno liječenje moguće je toksično oštećenje mozga..
  7. Interakcija lijekova. Aluminij, kalcij i magnezij mogu smanjiti djelotvornost De Nol-a.

Usporedba Ulkavisa i De Nol-a

Sličnost

Pripravci sadrže istu djelatnu tvar, podjednako djeluju na ljudsko tijelo i imaju oblik oslobađanja u obliku tableta.

Razlike

Jedina razlika između lijekova je proizvođač. De Nol se proizvodi u Nizozemskoj, Ulkavis - u Sloveniji.

Što je jeftinije?

Ulkavis je jeftiniji analog De Nol-a. Cijena potonjeg je 2 puta veća od cijene prve.

Što je bolje?

Oba lijeka imaju jednaku učinkovitost, dakle, procijeniti koji je prikladniji, pomaže u procjeni učinkovitosti i podnošljivosti liječenja.

Zbog niske cijene pacijenti najčešće preferiraju Ulkavis.

kontraindikacije

Ulkavis i De-Nol nisu propisani za oštećenu bubrežnu funkciju, individualnu netoleranciju na bizmut diktat, trudnoću i dojenje.

Mišljenje liječnika i pregleda pacijenata

Irina, 48 godina, gastroenterolog, Čerepovec: „De-Nol je vremenski testiran tretman za gastritis i čir na želucu. Uzmite ga samo onako kako je propisao liječnik nakon potvrde dijagnoze. Upotreba preparata bizmuta ubrzava proces ozdravljenja čira. Preporučujem kombiniranje liječenja sa strogom dijetom. Zbog visokih troškova, ovaj lijek se mora zamijeniti jeftinijim analogom - Ulkavisom. Fondovi praktički nemaju razlike ".

Maria, 35 godina, Krasnodar: „Prošle godine otkriven je gastritis zbog infekcije Helicobacter pylori. Liječnik je rekao da će uklanjanje temeljnog uzroka problema pomoći u rješavanju problema. Postavljen je De Nol, koji je trajao mjesec dana. Znakovi gastritisa nisu se pojavljivali gotovo godinu dana, ali ove zime, na pozadini stresa, bolest se opet pogoršala. Ovaj put liječnik je savjetovao jeftiniji lijek - Ulkavis. Također je brzo pomogao u rješavanju neugodnih simptoma. ".

Recenzije

Farmakološka svojstva

farmakodinamiku ima gastroprotektivni učinak. u kiselom okruženju bizmuta u želucu koloidni subcitrat tvori zaštitni film na površini čira i erozije, što doprinosi njihovom ožiljku i štiti sluznicu od djelovanja želučanog soka. lijek potiče sintezu prostaglandina e2, povećava stvaranje mucina i izlučivanje bikarbonata, dovodi do nakupljanja epidermalnog faktora rasta u defektnoj zoni, smanjuje aktivnost pepsina i pepsinogena.

Lijek ima antimikrobno djelovanje protiv Helicobacter pylori.

farmakokinetika Koloidni subcitrat bizmuta praktički se ne apsorbira u probavnom traktu, samo mala količina aktivne tvari ulazi u krvotok i izlučuje se mokraćom, dok koncentracija bizmuta u krvnoj plazmi nakon tretmana brzo opada. Izlučuje se uglavnom s izmetom..

indikacije

  • Peptički čir na želucu i dvanaestopalačnom crijevu, uključujući helicobacter pylori (u sklopu režima terapije anti-Helicobacter); kronični gastritis i gastroduodenitis u akutnoj fazi, uključujući one uzrokovane helicobacter pylori;

primjena

Uzeti oralno s malo vode.

Odraslim i djeci starijoj od 14 godina treba propisati 1 kapsulu 4 puta dnevno 30 minuta prije jela i noću ili 2 kapsule 2 puta dnevno.

Djeci u dobi od 8 do 14 godina dodijelite 1 kapsulu 2 puta dnevno 30 minuta prije jela.

Za djecu od 4 do 8 godina odredite dozu od 8 mg / kg / dan, podijelivši dnevnu dozu u 2 doze, ali ne više od 2 kapsule dnevno.

Trajanje liječenja je 4-8 tjedana. Pripravci koji sadrže bizmut ne smiju se uzimati 8 tjedana..

U prisutnosti Helicobacter pylori, koristite Vis-Nol u režimima terapije anti-Helicobacter prema uputama liječnika. Uz kvadroterapiju preporučuje se kombinacija Vis-Nol 120 mg 4 puta dnevno s tetraciklinom 500 mg 4 puta dnevno, metronidazol 500 mg 3 puta dnevno i inhibitor protonske pumpe (omeprazol, lansoprazol, pantoprazol ili esomeprazol) u standardnoj terapijskoj dozi 2 puta dnevno. dan. Trajanje kombinirane terapije je 10-14 dana.

Da bi se poboljšala regeneracija peptičkog čira, moguće je daljnje liječenje Vis-Nol-om: 1 kapsula 4 puta dnevno 30 minuta prije doručka, ručka i večere, 4 puta prije spavanja. Ukupno trajanje Vis-Nol terapije je do 6 tjedana (maksimalno 8 tjedana).

kontraindikacije

Preosjetljivost na lijek, teško zatajenje bubrega.

Nuspojave

Iz alimentarnog kanala: crni izmet, mučnina, povraćanje, zatvor, proljev;

na dijelu kože i potkožnog tkiva: osip, svrbež;

od imunološkog sustava: anafilaktičke reakcije.

posebne upute

Pri uporabi lijeka stolica se može obojati crno. u ovom slučaju morate se posavjetovati s liječnikom.

Ne smijete uzimati antacidne pripravke i piti mlijeko pola sata prije i pola sata nakon uzimanja lijeka, jer je postojeći želučani sok neophodan za stvaranje zaštitnog sloja.

Dugotrajna upotreba bizmutnih spojeva se ne preporučuje zbog pojave encefalopatije u rijetkim slučajevima. U skladu s preporučenim režimom, rizik od ove nuspojave vrlo je nizak. Međutim, dok uzimate Vis-Nol, ne preporučuje se uzimanje drugih lijekova koji sadrže bizmut.

Lijek sadrži žuto zalazak sunca FCF (E110), što može izazvati alergijske reakcije.

Primjena tijekom trudnoće i dojenja. Nije preporučeno.

Djeca. Vis-Nol se koristi kod djece od 4 godine starosti.

Sposobnost utjecaja na brzinu reakcije tijekom vožnje vozila ili rada s drugim mehanizmima. Nema podataka o utjecaju Vis-Nol na brzinu reakcije. Međutim, takav učinak lijeka nije vjerojatan.

interakcije

Nikakve druge lijekove, hranu ili piće, antacide, mlijeko, voće ili voćne sokove ne smije konzumirati pola sata prije ili nakon uzimanja vis-nola, jer mogu promijeniti njegov učinak.

Smanjuje apsorpciju tetraciklina; istodobna primjena lijekova koji sadrže bizmut povećava rizik od prekomjernog povećanja koncentracije bizmuta u krvi.

Predozirati

Uz učestalu upotrebu lijeka u velikim dozama, moguće je predoziranje, koje se može očitovati nakon 10 dana sa simptomima karakterističnim za zatajenje bubrega (povećana razina bizmuta u plazmi).

U slučaju oštećenja bubrežne funkcije, praćenog visokim sadržajem bizmuta u krvnoj plazmi, trebaju se upotrijebiti složeni spojevi - dimerkaptosukcinska i dimerkaptopropansulfonska kiselina..

Liječenje se sastoji od ispiranja želuca praćeno primjenom aktivnog ugljena i osmotskih laksativa. Apsorpcija bizmuta kao dodatni tretman nije obvezna. Uz istodobne teške bolesti bubrega, treba obaviti hemodijalizu..

Uvjeti skladištenja

U originalnom pakiranju na temperaturi ne većoj od 25 ° C.

Pomozite liječniku da naloži Vis Nol nakon jela

Terapeut od 2006. gastroenterolog.

Sudionik konferencija o općoj terapiji, gastroenterologiji, terapiji boli i rehabilitacijskim metodama, dijetalnoj terapiji. Polaznik XIX godišnjeg edukacijskog tečaja "Interna medicina: pregled i nova dostignuća" (Medicinski centar Sveučilišta Columbia (New York, SAD)).

Sfera profesionalnih interesa: ARVI, akutne virusne i bakterijske infekcije gornjih dišnih puteva (uključujući trudnice), bolesti gastrointestinalnog trakta, dijetalna terapija, rehabilitacijski lijek, reumatološke bolesti.

Telefon za snimanje: +7 (499) 322-30-03 (ordinacija "Natalie-honey" u Stroginu).

VIS-NOL - vrlo učinkovit lijek domaće proizvodnje za uporabu kod infekcije Helicobacter pylori

Peptički ulkus želuca (ALI) i dvanaestopalačno crijevo (ANC) najčešće su bolesti probavnog trakta. Značaj proučavanja ove patologije prvenstveno je posljedica visoke učestalosti bolesnika mlade radne dobi, učestalih recidiva, razvoja životnih komplikacija - krvarenja, perforacije, malignosti, stenoze itd. [1].

Trenutno je Helicobacter pylori (NP) prepoznat kao glavni etiološki faktor kroničnog gastritisa i peptičnih ulkusa tipa B. Infekcija uzrokovana HP-om smatra se najčešćom u svijetu i poprimila je karakter pandemije [2, 3]. HP je povezan s razvojem gastritisa tipa B u 90% slučajeva, NAPC - u 100%, ANP - u 80%. Prema stručnjacima WHO-a, infekcija Helicobacter pylori faktor je karcinogeneze, budući da postoje dokazi o povezanosti između postojanosti HP-a i razvoja karcinoma želuca i limfoma MALT-a [4].

Prema preporukama drugog Maahstrichtovog sporazuma iz 2000. godine, svi bolesnici s peptičkim čirom povezanim s HP-om trebali bi se podvrgnuti liječenju, uključujući antibakterijsku terapiju i antisekretorne lijekove, bez obzira radi li se o prvoj manifestaciji bolesti ili njezinu ponovnom razvoju [9].

Peptički ulkus se može izliječiti ako se postigne iskorjenjivanje HP-a. Učinkovitost terapije za iskorjenjivanje ovisi o osjetljivosti bakterija na primijenjeni režim liječenja. Učinkoviti režimi iskorjenjivanja za takozvanu trostruku terapiju uključuju antibiotik (tetraciklin ili klaritromicin), derivat nitroimidazola (metronidazol ili tinidazol) i inhibitor H + K + -ATPaze (protonska pumpa - PN). U onim slučajevima kada se primjenom trostruke terapije nije postigao željeni učinak, propisana je kvadraterapija ili terapija druge linije, a dodatno uključuju preparate bizmuta [1, 4, 5].

Sposobnost preparata bizmuta, posebno koloidnog subcitrata bizmuta, da ubrzavaju zacjeljivanje peptičkih ulkusa, zahvaljujući njihovom anti-Helicobacter pylori djelovanju, kao i aktiviranju faktora opće i lokalne otpornosti, koji su stimulacija proizvodnje prostaglandina E2, izlučivanje bikarbonatnih iona, stvaranje kompleksa sa sluzi, što stvara prepreku difuziji klorovodične kiseline i inaktivaciji pepsina [7, 8]. Utvrđeno je da koloidni subkitrat bizmuta u kiselom okruženju želuca tvori zaštitni film na površini čira i erozije, štiteći ih od djelovanja agresivnih čimbenika želučanog soka (pepsin i klorovodična kiselina) i potiču njihovo ozdravljenje. Stimuliranje stvaranja prostaglandina E2, koloidni subcitrat bizmuta povećava stvaranje mucina i izlučivanje bikarbonatnih iona, što poboljšava kvantitativne i kvalitativne karakteristike želučane sluzi. Osim toga, on ima antimikrobno djelovanje protiv HP-a, pod njegovim djelovanjem, HP proteini koaguliraju, što dovodi do smrti mikroorganizma [8].

Pogon u tvornici Farmak (Ukrajina) proizvodi VIS-NOL koloidni bizmut subcitrat, čija kapsula sadrži 120 mg aktivne tvari. Klinička učinkovitost lijeka, anti-Helicobacter pylori aktivnost i sigurnost njegove uporabe u složenom liječenju bolesnika s ulkusom gušterače i pijelonefritisom proučavaju se na Odjelu za fakultetsku terapiju Harkovskog državnog medicinskog sveučilišta.

Studija je provedena na gastroenterološkom odjelu regionalne kliničke bolnice u Harkovu (2002) u kojoj je sudjelovalo 28 pacijenata (19 muškaraca i 9 žena) u dobi od 25 do 49 godina s trajanjem bolesti od 1 godine do 8 godina. U 17 bolesnika dijagnosticiran je NAPC, u 11 - ANIP. Prije i nakon liječenja izvršen je endoskopski pregled uzorkovanjem biopsijskog materijala; postojanost HP-a otkrivena je mikrobiološkim studijama i brzim testom ureaze (BUT); stanje želučane sekrecije utvrđeno je metodom intragastričnog pH metra.

Tijekom endoskopskog pregleda uzeta su dva uzorka biopsije s različitih točaka sluznice antruma i dva iz različitih točaka tijela želuca radi mikrobiološkog pregleda. Potonje je uključivalo uzgoj, izravnu mikroskopiju i test ureaze. Da bi se otkrio HP, provedena je direktna mikroskopija akridin-narančastim bojenjem preparata; da bi se utvrdila aktivnost ureaze, uzorci su smješteni u standardni laboratorijski medij za test ureaze; rezultati su procijenjeni nakon 18 sati. Vjerovalo se da je prisutnost HP-a mikrobiološki potvrđena ako su rezultati ispitivanja uzoraka iz antruma i tijela želuca pozitivni [3].

Za provođenje, ALI, jedan uzorak biopsije sluznice uzet iz antruma i tijela želuca odmah je stavljen u epruvetu s 1 ml svježe pripremljene 10% -tne otopine uree (1 g uree u 10 ml destilirane vode) i 10 kapi za svakih 10 ml 0,01% otopina fenola crvene dodana je kao pokazatelj pH. Ako se u roku od 1 sata boja otopine promijenila iz žute u ružičastu, zabilježen je pozitivan rezultat [6].

Rezultati studije statistički su obrađeni uporabom testa Fisher - Student.

Prije liječenja primijećena je bol u epigastričnoj regiji kod svih pregledanih bolesnika, žgaravica u 54%, osjećaj težine u epigastričnoj regiji u 51%, mučnina u 74%, periodično povraćanje u 48%, belching u 51%.

Endoskopskim pregledom otkriveni su PNC (prosječni promjer - 6,1 ± 1,2 mm) i ALS (prosječni promjer - 9,8 ± 1,4 mm). Zapažen je peptički ulkus želuca i dvanaesnika na pozadini istodobnih manifestacija kroničnog gastritisa (58%), duodenitisa (86%), erozije sluznice gastroduodenalne regije (42%). HP je otkriven u 93% bolesnika.

U istraživanju želučane sekrecije primjenom metode intragastričnog pH-metrija u bolesnika s gušteračom i antisintezom, prije liječenja otkrivena je hiperklorohidrija: pH želučanog soka bio je 1,5 ± 0,3, odnosno 1,2 ± 0,1, respektivno.

Lijek VIS-NOL propisan je u sklopu kvadraterapije prema shemi:

VIS-NOL u dnevnoj dozi od 480 mg, amoksicilin - 2 g, klaritromicin - 1 g, omeprazol - 20–40 mg (ovisno o težini sindroma boli).

Tijek liječenja bio je 10 dana. Kasnije, tijekom 4 tjedna, propisan je omeprazol u pola doze tijekom uzimanja VIS-NOLA dok se čir potpuno ne ožiljka..

Kao rezultat liječenja, pozitivan klinički učinak uočen je već 3. - 4. dan od početka terapije u obliku smanjenja težine boli (54% bolesnika) i dispeptičkih simptoma (72% bolesnika), do kraja 1. tjedna kod svih bolesnika sindrom boli je zaustavljen, ozbiljnost dispeptičkih simptoma se značajno smanjila (48% bolesnika).

Na kraju liječenja ulkusi su zacijelili u svih bolesnika, ozbiljnost upalnih pojava na sluznici želuca i dvanaesnika značajno se smanjila (76%).

Nakon 2 mjeseca od početka liječenja, provedena je kontrolna endoskopija s uzorkovanjem šest uzoraka biopsije za određivanje HP-a (dva iz antruma i tijela želuca, a jedan za BUT). Liječenje se smatralo uspješnim ako su rezultati mikrobioloških ispitivanja i BUT bili negativni. Stupanj iskorjenjivanja HP-a prije pojave potpune epitelizacije peptičkih ulkusa bio je 93%.